| AndreySebY123 a întrebat:

Salut! Daca imi pun aparat dentar in Romania ma pot duce la control in fiecare luna la dentist in Elveția? Si tot aici sa mi-l dau jos? Adica doar sa il montez in Romania si sa il intretin in Elveția.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Jassmina a răspuns:

Depinde de medic.
Multi refuza sa intretina ceea ce ei nu au montat, dorind sa nu-si ia raspudnerea unei lucrari care este posibil montata gresit si nu da rezultatul corect.
Ideal este sa-ti pui aparatul in Elvetia daca vrei sa fie controlat acolo.

| AndreySebY123 explică (pentru Jassmina):

Da, dar în Elveția costa aproximativ 10000 de euro =(

| Jassmina a răspuns (pentru AndreySebY123):

Stiu ce preturi sunt afara, dar nu te ajuta cu nimic daca iti pui aparatul in Romania si nu poti sa-ti faci controale si ajustari lunare in Elvetia.
Eu am patit ceva similar cu un implant dentar, la care medicii din Australia au refuzat sa ma ajute, fiindca nu l-au pus ei.
Ce te sfatuiesc este: suna in Elvetia la cateva cabinete si intreaba-i daca se poate, ca sa nu risti sa faci drumuri lunare, inapoi in Romania.

| AndreySebY123 explică (pentru Jassmina):

Ok, dar bănuiesc ca trebuie sa găsesc pe cineva care sa imi controleze aparatul ca doar nu o sa fie cretini sa ma lase cu aparatul necontrolat.

| Jassmina a răspuns (pentru AndreySebY123):

Nu-i vorba daca sunt cretini sau nu, fiind bai mare cu cei de la asigurari, care nu-i acopera (protejeaza) in anumite cazuri si accidente.
Fiindca in caz de ajusteaza ceva si iti rupe dintii, sau falca, ori se intampla ceva rau, poti sa-i dai in judecata.
Trebuie sa intelegi ca este un risc pe care trebuie sa si-l asume si nu stiu daca sunt dispusi sa riste, fiindca companiile de asigurare te protejeaza numai pentru lucrarile initiate si executate de tine, nu de altii.
Dar ma repet, merita incercat, poate gasesti pe cineva sa riste.

| AndreySebY123 explică (pentru Jassmina):

Ok mulțumesc

6 răspunsuri:
| Matei_Constantin_2000 a răspuns:

Salut! Controlul si interventia le poti face la orice clinica specializată, dar trebuie sa iei in calcul ca in alte țări pretul este mai ridicat fata de aici.