| collapse2001 a întrebat:

E normal sa vad mai slab cu un ochi? Cu ambii ochi deschisi vad foarte bine si nu am probleme de vedere, dar daca privesc cu cate un ochi pe rand mi se pare ca se vede asa de clar cu stangul fata de dreptul... Cu dreptul nu pot sa disting cifrele de la departare. Dimineata cand ma trezesc mi se pune o pata de ceata pe ochi, dar pe ochiul drept mi se pune mult mai des. Eu am observat aceasta problema de mult timp, am fost la oftalmolog si mi s-au masurat dioptriile si dupa aceea am fost pus sa spun literele de pe o tabla, cu ochiul drept o singura litera n-am vazut-o clar si am spus-o mai mult din nimereala, dar care s-a nimerit sa fie corecta. Mie oftalmologul mi-a spus ca pana la 40 de ani nu imi trebuie ochelari, dar cand vreau sa vad niste cifre de la departare mi se pare mare diferenta intre ochi, cu dreptul nu pot sa le vad de la departare. Pe langa asta, mai vad si dublu randurile albe pe fundal negru

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Bondarel99 a răspuns:

Nu stiu, ti-am zis ca nu am studii in domeniu. Mai cauta pe google, pe forumuri, cred ca mai sunt si altii in situstia ta.

13 răspunsuri:
| Bondarel99 a răspuns:

Corpul nostru nu e simetric deci nu e neobisnuit sa nu avem cele 2 mâini, cele 2 picioare, cei 2 ochi etc la fel.
Din câte știu eu atunci când vezi cu pute, steluțe și alte chestii din astea in fata ochilor (astfel încât sa te deranjeze) ar semnala ca e posibila o problema cu retina (gen dezlipire) dar asta nu se întâmpla decât la eforturi foarte intense sau ceva de genul.
Nu e ok sa vezi așa dar sa știi ca pot fi mai multe cauze. De exemplu eu când fac efort îmi creste tensiunea, hipertensiune da, printre altele, și vedere încețoșată și e destul de nasol. Deci poți sa verifici dacă ai și alte probleme sau sa schimbi oftalmologul.

| collapse2001 explică (pentru Bondarel99):

Ce ar insemna eforturi intense? in legatura cu retina, ca nu prea am inteles

| Bondarel99 a răspuns (pentru collapse2001):

Iti dau un exemplu. O femeie care are astfel de probleme (nu ma refer la ale tale, ci probleme cu ochii in general) nu are voie sa nasca natural pentru ca efortul acela i-ar putea cauza o dezlipire de retina. Cauta pe net mai multe informatii, eu stiu doar asa vag.
La tine nu cred ca e ceva grav dar mai bine sa consulti mai multi oftalmologi.

| collapse2001 explică (pentru Bondarel99):

Si nu se poate face ceva in legatura cu asta? Eu fac destul de des eforturi foarte mari... si s ar putea sa fie ceva in legatura cu retina, eu daca ma frec la ochi cu degetul, in partea unde misc degetele im aceeasi parte se duce si imaginea... Nu prea stiu sa explic, dar nu e normal

| Bondarel99 a răspuns (pentru collapse2001):

Asta nu stiu, nu am studii in domeniu, poate sa nu fie lagat de asta, de obicei semnele pentru chestia asta sunt pete si alte corpuri in campul vizual care deranjeaza. Nu te speria, un doctor te poate lamuri, dar sa fie un doctor bun.

| Bondarel99 a răspuns (pentru collapse2001):

Aa si asta cu frecatul la ochi e norma, toata lumea pateste asta. Nu trebuie sa te ingrijorezi.
Nici nu ar trebui sa te freci la ochi. De ce? Pentru ca transferi toate bacteriile de pe mana in ochi si e risc de infectie, dar nici asta nu e ceva grav, se vindeca.

| Bondarel99 a răspuns:

Uitandu-ma si la cealalta intrebare a ta, iti recomand sa mergi sa iti monitorizezi tensiunea arteriala. Vezi daca e buna. Si eforturile mari cresc tensiunea. Daca e mare, atunci problema poate sa nu fie de la ochi si se rezolva.

| collapse2001 explică (pentru Bondarel99):

Dar vederea dubla? vad doar in anumite conditii. nu cred ca este tot de la tensiune. Tatal, bunicul si bunica mea sunt hipertensivi, eu am 17 ani

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Nu este de joacă! Mergi la alt oftalmolog pentru că ai probleme.

| collapse2001 explică (pentru anonim_4396):

Am fost la 3. Mi s-a facut examen de camp vizual, examen pentru fund de ochi, am facut si RMN. Nu a iesit nicaieri nimic, dar vad dublu iar obiectele mi se deformeaza, uneori am impresia ca sunt halucinatii, poate chiar sunt, dar ce am eu nu se asociaza cu schizofrenia...

| Anonim a răspuns (pentru collapse2001):

N-ar fi rău să te vadă un medic neurolog (dacă zici că te-au văzut trei oftalmologi și ei au spus la fel).

| AlxKrt1992 a răspuns (pentru collapse2001):

Salut, ai, ai rezolvat ceva cu ochiul? am si eu o problema fix ca a ta

| collapse2001 explică (pentru AlxKrt1992):

Nu. chiar s-a agravat. Multa sanatate!