| YourInsomnia a întrebat:

Salut! Epilatul pe picioare cu epilatorul contribuie in timp la aparitia varicelor / venelor sparte? Asa am citit mai demult. Iar eu am si o probabilitate mare sa dezvolt asa ceva, toata linia materna are, inca de la varste tinere, ceea ce este destul de neplacut. happy Deja am si eu câteva micuțe si nici nu am muncit in picioare sa zici ca au motiv sa vină. Acum cateva luni au aparut. Si voiam sa stiu daca epitaltul pe picioare va face asta si mai rău. Multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns:

Nu are nici o treaba cu varicele, alea se mostenesc genetic de la parinti sau nu ai.

| Zuzu1991 a răspuns:

Epilatul nu are nimic cu varicele, doar genetica (se pare ca la tine e cazul) si statul imobil in picioare

| Nonononono1 a răspuns:

Saut. Imi pare rau sa aud de problema ta. Epilatul cu aparatul nu cauzeaza (sau cel putin nu este niciun studiu care aa demonstreze) aparitia varicelor sau inrautatirea situatiei, in schimb este problematic epilatul cu ceara. Aceste sunt de obicei mostenite genetic si pot aparea chiar daca nu ai stat mult in picioare. Alte cauze de aparitie sunt efortul fizic intens, baile fierbinti, purtarea de pantofi incomozi si consumul de substante nocive precun cafeaua, alcoolul sau tutunul. De asemene, pot aparea si in cazul consumului de anticonceptionale. Mai nou se trateaza foarte usor si neinvaziv chirurgical si trebuie tratate daca sunt mari, pentru a avita riscul aparitiei unor complicatii. Mult succes!

| Lavvv9 a răspuns:

Nicio treaba n are.

| Lavvv9 a răspuns:

Varicele apar din cauza venelor, iar cand te epilezi, aparatul acționează doar la nivelul pielii de unde smulge firul de par.