| Anonim420420 a întrebat:

Salut. Este benefic sa bei o cafea pe zi? Te va ajuta cu ceva? Este mai bine sa nu bei deloc sa iti lasi organismul sa functioneze? Daca as bea una pe zi care ar fi efectele pe termen lung? As avea probleme cu inima?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| Moonfl0wer a răspuns:

Eu nu mai beau cafea sau chestii cu cofeină dimineața de peste 2 ani și sunt bine mersi, am energie și mă pot concentra pe deplin la orice. Cercetătorii au spus că dacă nu bei mai mult de 4-5 cesti de cafea pe zi nu pățești nimic rău pe termen lung, ba chiar consumul de cafea poate reduce riscul unui atac cerebral până la 20-30% sau ceva de genul, deci este sănătoasă cât timp nu faci abuz de cofeina.

| dannyel86 a răspuns:

O cafea pe zi, la fel ca un pahar de vin zilnic, nu strica nimanui.
Nu iti poate face rau daca nu exagerezi cu ea.
Cel mai bun sfat pe care ti-l pot da e sa consumi regulat doar cafea preparata acasa, nu de la aparate (aceea nu e cafea!).
Si, daca poti, bea-o neindulcita (sau semi-indulcita).
Nu exagera cu zaharul!

| WhiteLife a răspuns:

Eu beau aproximativ o cafea pe zi de un an și cam 1, 5-3 l de ceai verde pe săptămână. Cafeaua îmi place pentru că mă ajută să mă concentrez, pur și simplu pot sa fac orice dimineața, dar până nu beau cafea oficial nu sunt trezita. E adevărat că o să îți crească un pic tensiunea, dar nu e de speriat. Daca ai probleme cu inima e bine sa discuți cu medicul tau. Mama bea o cafeluta pe zi de când o știu (are și tensiunea mica) și e foarte ok. Despre implicațiile ei poți citi pe net, depinde și de tine și cum te simți tu. Eu nu sunt aceeași persoană înainte și după ce i beau laughing

| RacPac a răspuns:

Este mai okay sa nu bei. Mama mea are acum dupa 25 de ani de cafea probleme la inima.
Eu daca beau de exemplu o cafea la imi creste mult tensiunea.
Doctorul a recomandat sa beau un inlocuitor de cafea ( contine toti oxizi benefici dar fara cafeina )

| Nătărău a răspuns:

Cafeaua nu e comestibilă în sensul pur al cuvîntului fiindcă e acidică. Poți în schimb să stochezi cafea într-un kit de dezastru, fiind totuși unul din cele mai nutritive alimente care există._._

| Elynca13 a răspuns:

Da, este ok dacă nu bei mai multă pe zi. Nu poate să ți se întâmplă nimic rău doar că eu nu beau cafea deoarece am vazut într-o știre pe internet că poate cauza cancer dacă bei chiar zilnic. Nu te ingrijora, nu vei face neapărat cancer, doar dacă bei în mod "exagerat".

| Vichy99 a răspuns:

Doar una nu cred ca ar face rău,.