| Katalinkata0 a întrebat:

Salut, eu am parul cret și îmi cade foarte mult par, la modul ca am făcut niște chestii gen coji de la un sampon, ma mănâncă capul ma scarpin și îmi cade foarte mult in perioada asta. Are ceva gen poate sa nu mai fie cret și etc?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Jassmina a răspuns:

Nu stiu, inca nu am intalnit o ciuperca or infectie a scalpului, atat de agresiva, care sa produca si intinderea parului.

Poti face o masca cu uleiuri (de cocos si ricin 50% fiecare), care se amesteca, apoi se incalzesc un pic si se pun la radacina firului de par cu un tampon mic de vata, pe care-l imbibi cu acel amestec de ulei. Se tine uleiul ala pe scalp intre 2 si 6 ore, dupa care te speli cu sampon in mai multe ape. Atentie, uleiul amestecat cu sampon face spuma foarte multa. Deci trebuie multa apa pentru spalat si clatit, dupa aceea.
Clatirea se face cu apa calduta si un balsam de par, preferabil de plante, sau apa calda si cateva linguri de otet.
Uleiul de ricin si cel de cocos, intaresc radacina firului de par.
Uleiul de cocos este si un antibacterial foarte bune, care te-ar putea scapa de ciuperca scalpului, daca cumva este vorba de dermatita seboreica.
Nu uita: nu mai folosii deloc produse cosmetice pentru par, pentru ca ele ti-au declansat aparitia ciupercii scalpului si caderea parului.

2 răspunsuri:
| Jassmina a răspuns:

Parul nu cade fiindca-i cret, ci pentru ca ai facut o ciuperca la radacina lui.
Megi la dermatolog sa vada despre ce ciuperca este vorba, si sa-ti dea tratament adecvat.
Intre timp, evita sa folosesti produse cosmetice pentru par (geluri, spume, creme, fixative samd). spala-te cu sampon de plante si clateste-te cu apa calduta in care pui cateva linguri de otet.

| Katalinkata0 explică (pentru Jassmina):

Ma refeream dacă i se schimba forma parului din cauza ca, cade