| AndreySebY123 a întrebat:

Salut! Fluoroza poate avansa? Si se poate scăpa de petele cauzate de ea cu bicarbonat de sodiu? Sau ce alta metoda trateaza acele pete?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| WhiteLife a răspuns:

Daca este fuoroza, nu trece pana ce nu se elimina fuorul in exces din organism si de abia apoi se poate pune problema unui tratament dentar. Mare grija, pentru ca fluorul afecteaza si alte organe si in timp vor aparea probleme.

| AndreySebY123 explică (pentru WhiteLife):

Dar dacă am un nivel normal de fluor, acele pete se mai pot extinde?

| WhiteLife a răspuns (pentru AndreySebY123):

Hmm, nu cred că se extind, dar nici nu vor regresa, pentru că fluoroza dentara înseamnă că fluorul a înlocuit mineralele din structura smaltului și are caracter permanent. Cel mai bine este sa discuți cu cu medic stomatolog, el este în măsură să îți spună ce se poate face acum, daca nivelul de fluor din organism e ok.