|

Salut! Ieri am fost diagnosticat cu oreion. Este a treia zi, prima zi nestiind ce este si am mai asteptat o zi, iar dupa mi s-a umflat fata dimineata si m-am dus la doctor. Am tinut regim pana acum. Supe, ceai, mancaruri semi solide etc., dar as vrea sa stiu cat trebuie sa mai tin regim, pentru ca nu mai rezist prea mult. Azi dimineata m-a durut ultima oara, iar de atunci nu m-a mai durut cand mancam. Deci?

1 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

TRATAMENT
1. Pentru a inlocui apa pierduta in timpul febrei si perioadei in care a lipsit pofta de mancare este nevoie de un consum sporit de lichide.
2. Pentru usurarea durerii, se pot aplica pe gat comprese reci sau calde.
3. Dieta trebuie sa fie simpla, fara zahar sau grasimi. Trebuie evitate alimentele iritante, condimentate si acelea care trebuie mestecate indelung.
http://www.mediculmeu.com/......tament.php

Oreionul este moderat contagios; exista un risc redus ca alti membri al familiei sa se imbolnaveasca in acelasi timp. Desi oreionul este, de obicei, o boala a copilariei, adolescentii si adultii pot de asemenea sa o contracteze. La un individ mai in varsta, cazul nu va fi probabil mai grav, dar tumefierea testiculelor la un barbat adolescent sau adult trebuie urmarita de medic, deoarece exista un mic risc de a proca sterilitate.
http://www.esanatos.com/boli/boli-si-tratamente/oreionul52238.php

1 răspuns: