| SUCALON a întrebat:

Salut!
In august am fost la dentist cu o urgenta unde mi-a fost scoasa o masea si in gaura care a ramas mi-a ramas un pansament pus acolo sa absoarba sangele, intre timp eu nu am mai fost la dentist si aproape mi s-a inchis gingia.
Reprezinta o urgenta? Se poate infecta in timp? Trebuie sa merg neaparat sa mi se scoata pansamentul?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| aditimus a răspuns:

Trebuia scos demult de acolo sau a pus un pansament ce se dizolva?

| Furnicuta000 a răspuns:

Daca respecti indicatiile (gen sa nu mananci in ziua aia, sa mananci mancare lichida sau semilichida cateva zile si apoi sa ai grija cum mesteci si sa mesteci pe partea cealalta etc) nu e o tragedie daca nu mergi la dentist. Desigur ca trebuie vazut cum se vindeca (mai ales daca si coase, mai nou se coase zona din care s-a extras maseaua si firele trebuie indepartate dupa o saptamana), asa ar fi ideal,
dar daca nu observi nicio problema si zici ca s-a inchis rana e ok.
Dar nu inteleg, pansamentul nu l-ai scos? Din august? Eu stiam ca se tine cateva ore

| laSoledad a răspuns:

De obicei dentistii iti pun un pansament obisnuit care trebuie schimbat la cateva ore, timp de o zi-doua. Trebuia sa-l scoti de mult. Da, se poate infecta. Mergi la dentist, nu suna bine.

| Vântulalb a răspuns:

Daca gingia s-a inchis cu pansamentul inauntru, vei face infectie urata. Ma mir ca nu ti-a mirosit din gura pana acum a ceva.
Medicul ti-a spus sa te duci dar tu nu ai vrut. Acum probabil ti se va face o operatie. E bine. Sa te inveti minte!

| SUCALON explică (pentru Vântulalb):

Nu m-am dus pentru ca e la 70 km, nu pentru ca n-am vrut

| SUCALON explică:

Nu e un pansament normal, nu mai stiu exact cum se numeste insa mi se pare ca se modeleaza dupa forma gaurii in care a fost pus.
mentionez ca mirosea destul de tare a iod