| RainbowKida a întrebat:

Ma credeti sau nu am purtat aparat dentar de la aproape 7 ani. Il purtam tot timpul dar doar acasa. Apoi de la 9 ani am inceput sa il port si la scoala. Apoi am purtat aparatul mobil tot timpul in afara de atunci cand mancam sau ma spalam pe dinti pana la 14 ani. Apoi mi-am pus aparat dentar fix si il am pana in prezent, 18 ani jumate.Eu cred ca dintii mei sunt drepti si m-am saturat. De peste 10 ani cu aparat. Si l-am intrebat pe ortodont cat mai trebuie sa il mai port si a zis ca inca 3 ani si cel mobil apoi 28 de luni. Acest om isi bate joc de mine, serios acum? As vrea sa mi-l dea jos, dar apoi o sa mi se strambe la loc. Plus ca problemele la aliniare nu erau chiar atat de uriase. Ajutati-ma va rog! Multumesc.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
Abh
| Abh a răspuns:

Mi se pare mult sa tii un aparat dentar fix atata timp. Fiica mea l-a avut pe cel fix 1 an si 2 luni, acum poarta aparat de contentie noaptea. Poti cere sfatul unui alt ortodont daca esti in dubiu.

| mona a răspuns:

Consulta un alt ortodont, mie mi se pare ca exagereaza ortodontul actual

| DimLight a răspuns:

Nu iti poate da nimeni un sfat corect ca nu e dentistul tau, daca vrei nu te obliga nimeni sa il porti; eventual fa o ecografie sa vezi situatia si cere si parerea altui medic spunandu-i ca te-ai saturat de aparat

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Este ceva inacceptabil. Consulta alt medic stomatolog. Cauta-l pe cel mai bun din orasul tau si mergi la acela. Sunt sigur ca iti vei rezolva problema si ca nu va trebui sa porti aparatul dentar pentru mai mult de un an.

| ciocolatacupiperrosu a răspuns:

Consulta alt medic.