| Adrian17k a întrebat:

Salut. Mama mea a dat in nebuneala de 2 zile si nu pot sa-mi dau seama ce are, cred ca are halucinatii, ii este frica ca o rapeste cineva si imi spune mereu ca primeste mesaje de amenintare dar cand m-am uitat pe telefonul ei nu avea niciun mesaj de genu asta. Ma intreaba mereu ce se intampla cu copiii adica cu fratii mei mai mici, nu a dormit deloc astea doua zile si nici nu prea a mancat, e speriata rau si vorbeste fara sens, imi puteti spune ce are va rog?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| Leatherface4ever a răspuns:

Cred ca mama ta trece printr-un episod psihotic, ar trebui sa meargă la un medic psihiatru cât mai repede fiindcă netratat acest episod duce către psihoza.

| Mopmop a răspuns:

Unu la mana. te rog ca TU sa nu mai spui ca mama ta a dat in nebuneala!
Spun asta pentru ca 1 la mana derajeaza si 2 la mana daca tu pleci de la ideea asta nu poti reusi sa o ajuti cu nimic.Revenind, ce varsta are?
Pe termen scurt ce poti sa faci este sa iti iei rolul de mama, ma refer sa faci exact ce facea ea cand erai tu mic si aveai de exemplu cosmaruri noaptea sau erai bolnav.
Pe un ton calm si vorbind doar fapte (deci fara vorba lunga) in timp ce ii dai ceva de mancare de ex, ii explici clar ca nu este nimic, ca este in siguranta etc. Adica o asculti si ii demontezi orice neliniste si frica pe care o are. Ideal daca poti este sa vorbesti cu fratii tai in prealabil si sa le explici ca mama are o problema acum si ca ai nevoie de ajutorul lor.
Nu imi vin acum in minte alte sfaturi pentru ca nu am alte informatii insa daca vrei ma poti contacta in privat.

| Adrian17k explică (pentru Mopmop):

Imi cer scuze ca m-am exprimat asa dar tremuram tot si imi era frica de acea am scris asa tin foarte mult la ea si ma simt foarte rau acum sincer nu am mancat de 2 zile aseara nu am dormit toata noaptea si sufar si de anxietate si atacuri de panica si acum mie foarte frica sa nu mostenesc boala de la ea simt ca mor vreau un sfat ceva sa ma linistesc va rog plang intruna de 2 zile

| Mopmop a răspuns (pentru Adrian17k):

Ti-am trimis numarul meu de watsap in privat. Daca vrei putem comunica acolo.