anonim_4396
| Anonim întreabă:

Salut mi-e cam rusine sa va zic happy Stateam intr-o seara pe canapea si dintr-o data simt ca imi curge ceva, credeam ca e secretia vaginala, asa ca nu am bagat de seama, peste cateva minute simt ca imi curge mult mai tare, de obicei la secretie nu prea simti ca iti curge dar lichidul ala curgea diferit. Ma duc la baie, pe chilot vad o culoare diferita, prima data am crezut ca nu mai vad bine asa ca am luat hartie si m-am sters, pe hartie tot asa, o culoare diferira era un fel de portocaliu spre maro, sau maro ft deschis, sau mai bine zis, era bej. Nu stiam daca acel lichid a fost prima menstruatie asa ca mi-am pus alti chiloti albi ca a doua zi sa vad ce culoare curge. A doua zi vad ca pe chilot erau doua pete, una mare si una mica, erau visinii. Imi schimb chilotii si peste cateva ore vad ca e o culoare maronie deja ma speriasem nu stiam daca era menstruatie sau nu, imi curgea ff putin. Imi pun un absorbant ca sa fiu sigura ca peste ceva timp nu imi va curge mai mult si ma voi pata. Pe absorbant(cand l-am dat jos) era doar o singura pata destul de micuta maronie. A doua zi nu mi-a mai curs nimic, nici a treia nici a patra...pana acum(prima oara cand mi-a curs eram in 24, ultima oara in 27) si de pe 27 nu mi-a mai curs nimic pana acum (7 august ) stateam pe scaun si simteam iar ca imi curge, ma duc la baie si iar un lichid de culoare maronie. Ok deci eu sunt SUPER confuza ce naiba imi tot curge, nu prea cred ca e menstruatie si sunt speriata. Am 12 ani(mamei i-a venit menstruatia la 12 ani) am secretie de un an si niciodata nu mi-a venit menstruatia. Am uitat sa mentionez ca pe 25(prima oara cand mi-a curs lichidul) m-a durut burta. Help me. Acum stau doar cu fratele meu si evident ca mi-e rusine sa ii zic cv despre menstruatie sau sa fac un control la medic. Deci daca v-ati aflat in situatia asta spuneti-mi ce a fost. Jn fine doar ajutati-ma va rog sad

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Eu cred că a fost totuși prima menstruație, laprima îți curg doar câteva picături. Da vvorbește și tu cu mama ta, că ea și vede despre ce-i vorba

| christine99 a răspuns:

Nu e bine sa iti fie rusine de un lucru normal, toate femeile au menstruatie, si fratele tau va afla mai devreme sau mai tarziu ce este daca va sta cu femei. Cel mai bine e sa vorbesti cu mama ta sau cu alta femeie din familia ta despre asta, nu e ceva de speriat, pentru dureri de burta poti sa iei ibuprofen si in rest sa tii un absorbant la tine.

| TheGentleman a răspuns:

La fiecare colț de stradă, un Gheorghe Dincă este în așteptarea unei noi prăzi...

| Cduncfujndf a răspuns:

Scumpo, nu are legătură cu mama ta, mamei mele i-a venit menstruația la 16 ani, eu acum am 16 ani și am menstruatie deja de 4 ani.
Deci mie mi-a venit la 12, iar ei la 16. ( a fost norocoasă spre deosebire de mine)
Pe ea o ține mereu 3 zile, iar pe mine 5.
Deci nu prea are legătură cu asta. Mamei mele îi vine mereu la începutul lunii de obicei între 2-6, iar mie imi vine pe la sfârșitul lunii, 22-28.

| Roxana19928 a răspuns:

Iti va veni menstruatia curand pentru prima data. Durerile sunt cauzate de contractia uterului, ceea ce e normal. La prima menstruatie, depinde de persoana, iti poate curge ori maro in prima zi si a doua sange, ori poate sa curga doar maro cu o tenta visinie, ori sange.
E posibil, in functie de cat de lung e ciclul mamei tale, sa te tina cam cat o tine pe ea, prima menstruatie insa poate sa tina si 2 sau 3 zile.

| Cduncfujndf a răspuns (pentru Roxana19928):

Asta nu depinde de mama ei, fiecare persoană e diferită, nu însemnă că dacă mamei tale i-a venit la 14, o să îți vină și ție.
Mamei mele i-a venit la 16 ani, iar mie la 12... Așa că nu are nici o treabă.
Pe mama o ține 3 zile, iar pe mine 5.
Deci asta nu are nici o treabă.

| Roxana19928 a răspuns (pentru Cduncfujndf):

Am spus ca "e posibil", nu ca ii vine cand i-a venit mamei ei.

| ynexistenta a răspuns:

Stai linistita ca nu e nimic, astea sunt semne ca urmeaza sa-ti vina menstruatia, luna asta sau luna viitoare cu siguranta...dar cel mai bine este sa-i spui si mamei tale ce s-a intamplat.cand iti vine prima oara nu iti curge sange cum e normal, e o secretie amestecata cu sange, incet incet se regleaza si iti vine normal.eu am spus doar ce cred eu dar cred ca tb sa-i spui mamei tale.

| Anonima32145 a răspuns:

Nu stiu ce fel de secretie este. Totusi daca nu poti vorbi cu mama sau cu fratele tau, vorbeste cu o ruda sau cu o prietena buna care stii ca nu va rade de tine. Daca nu ai cui sa-i spui incearca saa o suni pe mama ta si daca nu poti vorbeste cu fratele tau.