| BogdnMrn a întrebat:

Salut, numele meu este Bogdan, am 19 ani și fumez de 4 ani. În ultimii 2 ani am început sa fumez un pachet la o zi/doua. M-am gandit sa ma las de fumat, dar ceva ma împiedică. Chestia e ca eu muncesc și sunt obișnuit sa stau în pauza la cafea și la țigară cu colegii. Cum as putea renunta de fumat dacă sunt la munca, acasă e mai ok, dar la munca nu exista pauza sa nu fumez. Câteva sfaturi mi-ar fi de folos. Multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| Jassmina a răspuns:

Ete simplu: de fumat te poti lasa daca il opresti brusc dar trebuie sa-ti impui sa nu mai esi la fumat in pauza, ci sa stai la lcoul de munca si sa manaci, chiar adace ramai singur aoclo.
Eviti sub orice forma sa mergi unde se fumeaza sau sa te intalnesti cu prieteni care fumeaza.
In 3 saptamani de abstinenta de la fumat, trece pofta si scapi de acest viciu.

| DanielPH a răspuns:

Salut!
Incearca sa-ti iei ceva tigari mai slabe, multi amici de-ai mei s-au lasat cu variantele albe ale tigarilor, acelea cu 0, 1 nicotina. Poti sa scazi treptat, sau daca esti increzator, brusc. Dupa cateva saptamani-luni o sa vezi ca nu-ti va veni greu sa-ti impui sa nu fumezi, pana la urma in pachetul ala de tigari sunt doua tigari tari cumulate. Dupa un timp le poti rari, un pachet la doua zile, la 3, 4, si cam aia a fost.

| CataCatalin994 a răspuns:

Eu am fumat un pachet pe zi timp de un an jumate si m-am lasat foarte usor odata ce mi-am propus. Mi-am schimbat mindset-ul, m-am apucat de sala, am inceput sa iau diverse vitamine si suplimente, am inceput sa mananc mai bine, si na, schimbarea a venit de la sine.

Si eu fumam in pauza la munca, acum nu mai ies in pauze, raman in birou si invat, pentru ca vreau sa-mi schimb locul de munca. Ma pregatesc pentru urmatorul loc de munca...la actualul loc de munca laughing Imi tine creierul ocupat, dupa 1-2 saptamani, am si uitat de fumat.

| LeSuiton a răspuns:

Eu am fumat 3 ani jumate un pachet la doua zile si mi-a fost destul de usor sa ma las de fumat, a trebuit sa indur, pur si simplu nu mi am mai cumparat tigari si m-am abtinut cat de mult am putut, nu am luat nici un tratament, altceva nu poti face decat sa induri, dupa ce au trecut 3 zile fara sa mai fumez mi-a fost mult mai usor si nu am mai simtit atat de mult nevoia, dupa 2 saptamani nu am mai simtit nevoia absolut deloc.