anonim_4396
| Anonim întreabă:

Salut, TPU! Am 15 ani si am o problema, sper sa nu fie grava, mai exact e de o luna, uneori cand am emotii simt ca respir greu si putin ma panichez crezand ca ma sufoc, uneori cand ma duc cu masina, ma gandesc la senzatiile astea si respir greu, uneori cand mananc dupa simt ca respir greu.

Daca sunt afara cu prietenii, nu am nicio treaba, nici nu imi trece prin cap treaba asta.
Imi e prea frica sa ma duc la doctor.

Ce sa fac?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Apreciat de Editori
| JustForFewSeconds a răspuns:

Hmmm, suna a atacuri de panică ce descrii:" uneori cand am emotii simt ca respir greu si putin ma panichez crezand ca ma sufoc". Trebuie sa incepi sa iti gestionezi emotiile, sa ai un autocontrol asupra lor. Atacurile de panica apar in situatii emotionante, cand simti ca "te pierzi", cum ar fi in timpul unui examen. De asta cand esti cu prietenii, nu ti se intampla asta, pentru ca esti intr-o atmosfera ce iti place, unde te integrezi.
Însă, daca spui ca respiri greu dupa ce mananci... Nu ai de ce sa faci atac de panica din cauza mâncării. Te sfatuiesc sa le spui parintilor tai despre aceste lucruri, poate ai un inceput de astm. Nu ar fi rau sa faci un consult la pneumologie. Si pentru a-ti stapani mai bine emotiile si a avea mai multa incredere in tine, mergi la psihologul scolii, poate face minuni. O zi buna si multa sanatate!

2 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Alergie, astm.
Dietă vegetariană cât se poate de mult.

| Alexasssjos a răspuns:

Salut, si eu am avut problema asta si de fapt a fost de la arelgii si acum trebuie sa iau pastile de alergie, dar respir mult mai bine, vorbeste cu parintii, si daca sunt de acord sa te duci sa faci niste analize de alergie sunt foarte usor de facut si vorbeste si cu doctorul de familie, bafta