|

Salut TPU, am o problema a parului de câteva luni și nu îi găsesc remediu.
Am matreata foarte multa, matreata uscata și am prin par numai chestii albe ca și cum mi s-ar cojii pielea capului.
Am încercat și cu șampon de matreata dar nu trece și încep sa cred ca nu este matreata și este altceva, pentru ca matreata este prin par, iar eu am pielea capului alba gen. Nu știu sa explic, cine a avut poate ma intelege

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| a răspuns:

Încearcă șamponul Vichy Dercos, este recomandat de medicii dermatologi pentru această problemă. O altă chestie pe care o poți încerca este să înmoi scalpul cu niște ulei de măsline, iar cu un piaptăn să freci pielea capului, cât să îndepărtezi cojile respective, după care cu un piaptăn cu dinții foarte deși să piepteni părul, îl speli și repeți procedura de măcar încă 2 ori pentru a te asigura că ai scăpat de ele.

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Este dermatita, ti se formeaza un fel de ciuperca pe scalp. Incearca sa te speli cu sapun de sulf si/sau sampoane speciale pentru dermatita. Ai observat si puncte negre?

| explică (pentru AdelinaC):

Nu am puncte negre uneori am mâncărimi dar rar

| a răspuns:

Ar putea fi dermatita seboreica mergi la un dermatolog