| ShutFickOn a întrebat:

Salut TPU, am o problema si imi e destul de frica. Cateodata cand eram in pragul de a adormi, dintr-o data inima a inceput sa imi bata foarte tare timp de cam 2 secunde, pana cand s-au deschis ochii, atunci era totul normal.

Pana ieri, cand am adormit, mi s-a intamplat din nou cand sa adorm si am zis sa mai incerc odata. Cand eram aproape sa adorm, inima a inceput sa imi bata extrem de tare, aveam ochii inchisi, simteam ca tremuram in pat efectiv, mi-a batut asa de tare incat nici nu am stiut ce se intampla, in acele 3 secunde ma gandeam pur si simplu ca mor si ma voi vedea la spital, sa fi trait un infarct?

Ciudat e ca odata adormisem cu mama mea si nu a putut adormi, am intrebat- o de ce si mi-a spus ca, cand incearca sa adoarma ii bate inima tare. La fel ca si mie, dar atunci in aceea noapte(ieri) mi-a batut atat de tare, incat nu am mai indraznit sa dorm. Si acum mi-e frica sa dorm, stiu ca nu veti intelege cam nimic, dar totusi.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Naty1 a răspuns:

Exista posibilitatea sa fi experimentat atacul de panica in somn.De obicei acela se manifesta prin palpitatii si frica de moarte.Si eu am avut o astfel de probleme.
Ok, chestia e ca toata treaba asta e mult mai amplă. Adica din cate ai scris pare ca esti inca destul de tanar, daca nu chiar copil si atunci, daca nu te sti de mic cu probleme la inima, s-ar putea nici sa nu fie.In general problemele la inima se manifesta diferit (nu o sa iti spun cum, pentru ca si eu am facut greșală de a afla si dupa mi-am băgat tampeni in cap si m-am simțit mai rau)dar posibilitatea ca sangele a pompeze pentru câteva secunde mai mult sânge exista.Doar ca treaba asta se poate intampla si pe fondul atacului de panica.Ca asa se manifesta el, frica nefondată, palpitatii etc.Deci cred ca de acolo trebuie sa începi,sa te gândesti la câteva lucuri din viata ta ce te-au putut speria,stresa foarte tare,o traumă sau orce din care se poate sa iti pornească stresul.
Dar oricum, mergi la medicul de familie si spune-i ce senații ai. Posibil ca el sa te trimita la un ekg (nu e nimic dureros, iti pune doar niste ventuze pe piept sa iti urmărească bătăile inimi) si de acolo se va trage o concluzie.
Eu am pățit treaba asta, doar ca eu aveam zi de zi, seara de seara aceste bătăi neregulate. Aveam senzația că îmi bate inima prea tare, prea repede sau câteodată prea încet si ma speram ca fac infarct.Ma trezeam noaptea din 5 in 5 minute cu spaima că mor, dar nu a fost asa.Am mers la medic si mi s-au dat vitamine pentru ca aveam o lipsa acută de ele si mi-am mai revenit.Acum mai am doar o data la cateva zile 2 secunde o bătaie si ma lasa dar eu sunt adult si si fumatoare deci e normal cumva având în vedere contextul.
Sfatul meu este sa nu te sperii, exista posibilitatea sa fie de la vreo trauma trăită de tine, sau de la o lipsa de vitamine.Pana mergi la medic bea seara cate un ceai de tei, fa cate o baie calduta sa te relaxezi si nu mai sta cu frica. Poate ai noroc sa nu ti se agravează panica si sa scapi repede.

| ShutFickOn explică (pentru Naty1):

Multumesc de sfat, poate sa fie asa, si ca ma gandesc, si mama ea are atacuri de panica, dar, un atac de panica in somn, crede-ma este foarte nasol

7 răspunsuri:
| JusTPauL a răspuns:

Un mod normal n-ar trebui sa se întâmple nimic cand încerci sa adormi. Încearcă sa vezi ce se întâmplă când dacă nu mai deschizi ochii cât de tare îți poate bate inima. N-ar avea de ce sa bata, doar dacă te sperie ceva.
Încearcă sa adormi cu muzica cu ploaie, încearcă frecvente gen 432, open eyes, remove negativ energy.

| ShutFickOn explică (pentru JusTPauL):

Tocmai de aia, nu as vrea sa stau cu ochii inchisi inca odata fiindca mi-e frica sa nu imi bata inima asa de tare din nou, asta am incercat sa fac atunci, dar dupa mi-a batut asa de tare, daca mai incerc inca odata, mi-e frica ca mor, sincer

| UltraBassOfficial a răspuns:

Ai un fel de tulburare de ritm cardiac. Stai calm, nu e ceva grav happy


Din cauza aritmiilor puteți resimți bătăi ale inimii premature sau prea multe, sau puteți simți că inima bate prea tare sau prea încet. Alte semne și simptome au legătură cu faptul că inima nu pompează sângele eficient din cauza pulsului prea rapid sau prea lent. Acestea includ dispnee, slăbiciune, amețeală, vertij, leșin sau aproape leșin, durere în piept sau disconfort.

Mergeți imediat la medic dacă aveți frecvent sau brusc oricare dintre aceste simptome. (e luată de pe net)

| ShutFickOn explică (pentru UltraBassOfficial):

Nu ai idee cum a fost aceea clipa, a fost ceva atat de intens, incat cred ca am avut convulsii foarte puterince si imi batea inima cu 300, m-am uitat, si cica ar putea fi un atac de panica, dar acele 2-3-4 secunde nu le as putea descrie niciodata in viata mea, am simtit ca mor, a fost atat de intens incat nu mai eram constient, probabil

| UltraBassOfficial a răspuns (pentru ShutFickOn):

Nasol rău de tot... Zic și eu ca JusTPauL : „Încearcă sa vezi ce se întâmplă când dacă nu mai deschizi ochii cât de tare îți poate bate inima."

Dacă nu merge, încearcă să mergi la un medic. Dacă nu știe ce să facă, atunci nu mai știu sad
Sper să nu se mai întâmple așa ceva

| Lavvv9 a răspuns:

Stres,anxietate. Am patit si eu.
Daca ar fi vreo aritmie, ai simti palpitații si in alt moment al zilei.
Dar pentru linistea ta, mergi la medic