| 135Alex a întrebat:

Salut TPU...am o transpiratie insuportabila în zona inghinala și din cauza asta nu mai port nici boxeri.
Sunt trecut de 24 de ani și nu găsesc o rezolvare din asta, mi-am cumpărat și un gel antibacterian pentru zona intima și parca ajuta puțin...dar tot se simte mirosul după câteva ore. A mai pățit cineva asta? Rezolvări?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Rade parul ca ala transpira si mirosi, si spala te zilnic, consulta un urolog pentru mai multe sfaturi

10 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Dusul zilnic sau spalatul cu apa calda si sapun dimineata si seara.
Chilotul se schimba obligatoriu dupa fiecare spalare si se poarta numai chiloti de bumbac, nu cu amestec sintetic.

Dupa spalare si uscare cu un prosop curat, se poate folosii o bucatica de vata care se inmoaie in Tea Tree Oil (ulei de arbore de ceai) si se poate strege zona inginala, pentru a omori bacteriile care au proliferat foarte mult.
Va ustura un picut cand stergi cu uleiul de arbore de ceai, dar nu ti se intampla nimic, fiindca te vei simtii mai bine dupa 5-10 minute.

In timp vei observa ca transpiratia nu mai miroase deloc, fiindca acest ulei este extrem de bun, distrugand bacteriile care au proliferat.

Se poate folosii cu succes si la subrat, sau intre degetele de la picioare, tot dupa o spalare praelabila cu apa calda si sapun si stergere, fiindca pielea trebuei sa fie uscata, cand stergi usor cu bucatica de vata imbibata in uleiul de arbore.

| 135Alex explică (pentru Violleta2022):

Dar are un miros neplăcut uleiul acesta, trebuie sa stau toată ziua cu el?

| Violleta2022 a răspuns (pentru 135Alex):

Da, trebuie sa stai cu el pe piele toata ziua, oricum nu-ti va mirosii nimic, ca intra in piele si miroase extrem de putin dar cum nu vei sta in fundul gol sprin casa, sa stii ca prin haine nu poate sa miroasa.

| NLS a răspuns:

Ai fost la endocrinolog sau/si la un dermatolog cu experienta?

Daca chiar e insuportabila, ti se vor prescrie tratamente specifice, ori iti vor recomanda niste injectii subcutanate, despre care am auzit ca sunt foarte bune (cu toxina botulinica).
Insa trebuie sa ti se puna intai un diagnostic exact de catre ei.

Oricum, toxina botulinica nu reprezinta decat o solutie temporara, nu vindeca definitiv boala (hiperhidroza).
Va trebui sa refaci injectiile la fiecare 8-16 luni.

| 135Alex explică (pentru NLS):

Am folosit injectii cu toxina botulinica, prețul 500 de euro și țin doar 3 luni...

| NLS a răspuns (pentru 135Alex):

Bun, dar ai facut analize in sensul acesta?
Ai incercat sa gasesti cum sa minimiezi transpiratia,
poate prin alimentatie corecta,
igiena mai atenta,
folosirea doar a lenjeriei si imbracamintii de bumbac, etc?

Ce varsta si ce greutate ai?
Faci miscare?
Bolile autoimune si diabetul mai pot fi corelate uneori cu transpiratia excesiva.
Si bineinteles, cardiacii, supraponderalii si persoanele care au probleme cu circulatia (vase infundate).

| Tekken33 a răspuns:

Endocrinologul o sa găsească rezolvarea.

| Tekken33 a răspuns (pentru Tekken33):

Suferi de Bromhidroza, asta am dedus citind întrebările tale, trebuie sa ai grija mare la alimentație, dacă ai și anxietate aceasta o declanșează ( transpirația n și mirosul )

| 135Alex explică (pentru Tekken33):

Și asta cum se trateaza

| Tekken33 a răspuns (pentru 135Alex):

Prin operație gen sa nu mai transpiri deloc, prin scoaterea glandelor sudoripare.