Cum să-ţi fie frică? Ce e cu prostia asta?
Du-te şi anunţă-ţi părinţii! Ei ştiu ce au de făcut.
Iti spun eu cum sa faci ca sa vezi daca durerea este de la apendicita sau de la burta.
Culcata in pat, ridici pe rand cate un picior pana la 90 de grade si-l cobori inceeet-inceet!
Daca durerea este de la apendicita, nu o sa poti duce piciorul pana jos, o sa-ti cada de pe la mijlocul coborarii.
Am vazut acest lucru cand eram copil si eram in tabara. O fetita se vaita de dureri de burta si stari de voma si medicul taberei asa i-a verificat de unde venea durerea. Si era apendicita.
Daca boala este apendicita si la tine, trebuie sa te operezi neaparat, ca poti face septicemie si ...se poate intampla o nenorocire!
Operatia este usoara si simpla. Nu amana!
Daca nu le spui si chiar ai apendicita, risti sa se sparga apendicul, sa se imprastie infectia prin organism dupa dace dai in peritonita si ai sanse mari sa mori. Eu zic ca e mai simplu sa mergi cu ei la dooctor si sa faci o simpla operatie
Trebuie neaparat sa le spui ca ei stiu mai bine ce au de facut.
Chiar nu te inteleg, ca doar sunt parintii tai si iti vor doar binele.
Tu nu ai vrea sa stii in locul lor?
Ba da... dar cum sa le zic?
Cu care te intelegi mai bine?
Discuta cu mama sau cu tata separat, imposibil cand e o problema de sanatate sa nu te inteleaga orice ar fi.
Spune-le ca te doare burta si unde. Apoi cauta de fata cu ei pe internet, daca ei spun ca trebuie sa te duci la doctor, te duci, daca nu nu ![]()
Pai cum adica iti e frica sa le zici? Ca doar nu esti gravida. Spune-i mamei tale ca te doare si ca banuiesti ca e apendicita. Du-te la un control. E posibil si sa nu fie, si sa fi racit. Eu am facut operatia, si mi-am dat seama ca e apendicita ca nu ma mai puteam ridica din pat si vomitam continuu. Cred ca se agravase deja. E bine sa faci un control la timp ca au fost si cazuri cand s-a murit din asta.
Cati ani ai? probabil ca trebuie sa-ti vina menstruatia asteapta o zi cred daca inca te mai doare si nu ti-a venit du-te la doctor
P.S:intrebarea cu cati ani ai a fost ca nu stiam daca tia mai venit sau nu pana acum
Am 13 ani, dar mi-a venit de acum 2 ani si nu acum trebuia
Pai poate ti-a venit mai devreme ca si mie mi se intampla uneori am tot 13 ani si eu ori ai probleme la stomac dar cel mai bine ar fi sa vorbesti cu mama ta ca daca e despre ceti spun eu ea e mai experta dar daca ar trebui sa te duci la doctor nu se stie ce poti pati dar daca tie frica de operatie nai de ce n-ai cum sa mori doar de la asa ceva
Tie de fapt ti-e frica sa nu trebuiasca sa te operezi. Daca tot stii cam ce e aia apendicita, " fii barbata, Zoe" si mergi cu mama la medic.
Sint 3 variante:
1. e alarma falsa ( dar asta sa-ti spuna medicul!)
2. e inflamat apendicele si te operezi iar in citeva zile mergi la scoala ca noua.
3. se complica apendicita daca nu te operezi la timp si dai in peritonita iar mai departe poate fi grav pina la extrem.
Oricum trebuie sa le spui parintilor, pina una-alta, si sa mergi si la medic miine.
Sanatate!
Buna.Nu e de gluma.O colega a avut, daca mai statea cateva zile ii exploda apendicita in ea. Spune-le parintilor tai, poate se va intampla ceva mai grav si vei regreta ca nu le-ai zis.
Pa, pa.
Du-te la medicul de familie, el va stie ce trebuie sa faca, daca nu vrei sa afle parintii tai, du-te cu o persoana mai matura sau cu o prietena
Du-te si spune-le ca nu exista alta solutie, daca nu te opereaza la timp mai mult ca sigur ca o sa mori, si eu am fost operat de apendicita si jur ca nu am simtit nimic
Eu am fost diagnosticata cu apendicita acuta, am fost internata dar am scapat si nu m-am mai dus (nu era anestezistul). Dr mi-a recomandat sa iau antiinflamatoare, sa nu mananc ciocolata, sa nu beau suc cu acid si chestii daunatoare sanatatii, si acum ma doare rar
. Dar ar fi indicat sa mergi la doctor, daca nu ai apendicita ci ceva mai grav sau ceva ce se va agrava? Nu te teme, parintii nu au de ce sa te certe, nu tu alegi daca te imbolnavesti sau nu.
Asa mi se intampla si mie, dar dupa aia m-au luat toate si le-am zis parintilor si cica is dureri de crestere.nu stiu daca ii cazul tau, dar mai bine zi-le! si inplus, nu ii vina ta!
Daca ii problema, parintele intotdeauna te va intelege nu e ceva ce trebuie sa ascunzi.
Sper sa te faci bine
Buna. noi te putem ajuta in multe privinte pe TPU. dar nu te prea putem ajuta in cazuri de natura medicala. durerile de burta au foarte multe cauze iar unele sunt asemanatoare intre ele. Du-te la edic nu iti fie frica, el stie cel mai bine. Si nu te mai lua dupa prostiile de pe net pentru ca de la o durere de cap, ajungi la cancer pe net. Informatii proaste. Ascultami sfatul Insanatosire grabnica
Cel mai bine e sa le spui parintilor si apoi sa mergeti impreuna la medicul de familie pentro trimitere. Nu e cazul totusi sa intri foarte tare in panica, poate fi si o simpla durere de burta ceva mai accentuata si neobisnuita.
Te doare in partea dreapta sau in partea stanga? daca te doare in partea dreapta inseamna ca ai probleme cu apendicele, iar daca ai in partea stanga, cauzele ar putea fi: sindromul colonului iritabil, constipatie, abcesul şi infarctul, aerogastrie (inghiti si aer cand mananci) sau poate ai altceva. dar cel mai bine si mai bine te duci la parinti, le zici: mama (sau) tata sa stii ca ma doare ca ma doare burta (si le indici locul). si ei te vor duce la un medic specializat care iti va zice ce si cum ai. asta e tot ce iti pot spune din experienta
Chiar daca nu vrei eu te sfatuiesc sa le spui parintilor.Cum? Daca as fi in locul tau le-as spune ca a inceput sa ma doara si ca as vrea sa merg la doctor.Nu stii sigur ce ai asa ca e mai bine sa le spui.
Dar daca tu chiar vrei ca parintii tai sa nu stie mergi la doctor si in functie de ce iti va spune trebuie sa decizi daca le spui sau nu, daca ar fi ceva grav(sa speram ca nu) chiar trebuie sa afle, iar daca nu e ceva grav stai linistita.
Spune-le parintilor..si zile sa te duca la medic. Nu au ce sa iti faca doar e in joc sanatatea ta. Doctorul stie ce are de facut.
Da dar mi-e frica totusi mai ales de injectie
Si sunt sanse de a muri in operatie?
Incepe prin a le spune ca te doare burta dar fara sa le spui ca ai apendicita....lasa-i pe ei sa afle dupa ce mergeti la medic.
Trebuie sa le zici si mie imi era la fel frica am doar 12 ani. La 9 ani simteam dureri mari in zona apendicului. abdomenului ma rog. Nu prea puteam sa merg am mers la medic cu mamaa m.am internat dupa ce m.a verificat si a doua zi ma operat..Nu am simtit nimiccccc nimic nimic.A fost o nimica toata tu dormi in timp ce iti face operatia ..Mai tare te doare o injectie decat sa simti aia. Faza e ca nu stimti nimic
Sper ca te.am ajutat.
Funda?; o3
Pai de ce sa-ti fie frica? parintii te iubesc si in plus ei o sa rezolve totul, am mai avut un prieten care a avut apendicita si a facut operatia la timp, nu e de joaca cu ea, daca te doare tare o sa ai nevoie de operaite, nu te teme nu e dureroasa. Sau daca totusi nu vrei ai putea sa te duci la medicul scolii sa vezi daca chiar e apendicita. Succes!
Dar operatia e riscanta? ma refer daca se poate muri in operatie
((((((((
Sari in calcai daca te doare tare in partea dreapta tare atunci spune-le parintilor cat mai repede. Daca ai apendicita nu iti fa griji nu e o operatie grea, dar daca stai prea mult atunci se poate agrava. Nu-ti fie frica