| NeedHelp1 a întrebat:Cum îmi îmbunătățesc vederea fără ochelari?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| MihaelaDart a răspuns:

Cu ajutorul ceaiului de șofran, ajuta foarte mult la îmbunătățirea vederii. Daca este întrerupt, problemele apar, in concluzie trebuie băut zilnic. Se face ceai dintr-un gram de șofran. Îl poți găsi la farmaciile naturiste ori pe internet. O cutiuță cu 1 gram șofran este intre 3-4 euro. Mama mea având vedere dubla, o problema neurologica, acest ceai o ajuta foarte mult pentru a vedea normal. Pe mine la fel, având o miopie.
Consumul de morcovi, sucul lor la fel ajuta deși efectele se vad in timp, pe când la șofran din prima săptămână.

| Anonim53220 a răspuns (pentru MihaelaDart):

3-4 euro un ceai cum ar veni? Cam scump sa dai 50 si ceva de milioane pe an pe ceai doar

| MihaelaDart a răspuns (pentru Anonim53220):

Da, nu este ceai la plic. Sunta cutiute care au întrebuințare la mai multe, atât ca ceai cât și în prepararea mâncării. Prețul asta este peste tot in lume. Este scump dar când ai probleme de vedere se pot face eforturi pentru consum.

| MihaelaDart a răspuns (pentru Anonim53220):

Revin 1095 euro/an dacă e cumpărat la 3 euro cutie. Se consuma doar 1 data pe zi. Daca tii la sănătatea ta faci și acest efort.
Mama îl consumă zilnic, eu mai rar, căci uit sa fac zilnic, oricum port ochelari. Daca te tine buzunarul și și teren agricol îți poți cumpăra bulbi de șofran și astfel ai producția ta, deși nu merita daca nu scoți niciun profit de la investiție. Cât și bulbii de șofran sunt foarte scumpi sunt considerați aurul roșu. 1 kg de șofran se vinde de la 30.000 euro.

| doctorandus a răspuns:

Cu ceaiuri? Cu vegetale? Astia delireaza!

| Gigi777 a răspuns:

Depinde la ce te referi. Daca vrei sa vezi lucruri pe care nu le poti vedea cu ochiul liber, folosesti un telescop, binoclu, luneta, microscop. Daca nu doresti sa vezi in ceata obiectele, o optiune ar fi portul de ochelari, nu de soare, cu lentile prescrise de oftalmolog. Substantele nutritive din fructe si legume, mai ales morcovii au rol in sustinerea/protectia vederii, nu imbunatatesc vederea. Desigur, mai exista si operatii laser. Nu cunosc prea multe despre acestea, dar poti sa te informezi tu pe internet. Nu ai cum sa imbunatatesti campul de vedere al ochiului. Acesta poate sa cuprinda imaginea pana la un anumit punct. Sanatate!

| CuvantulLuiPetru a răspuns:

Din cate am inteles dieta plant based te ajuta sa iti vindeci corpul printre care si vederea.
Ia si te intereseaza mai multe detalii pe net.