| laurentiu3403838382 a întrebat:

Salut TPU. Daca am avut hepatita si am luat tratament si am iesit negativ, iar acum nu mai tin regim sunt sanse sa apara iar hepatita?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Floareasoarelui26 a răspuns:

Hepatita este cauzata de un virus (A, B, C). Daca analizele au iesit bune, inseamna ca virusul a fost eliminat din organism (sau are un nivel nedetectabil, daca vorbim de hepatita C cronica). Hepatita nu are legatura cu alimentatia.Se recomanda regim alimentar atunci cand esti bolnav si faci tratament pentru a nu suprasolicita ficatul si pentru a-i da o perioada de pauza in care sa se poata reface, dar in niciun caz mancarea nu te poate imbolnavi de hepatita.

Daca au trecut doar cateva zile de la terminarea tratamentului, ar fi indicat sa mai continui o perioada, macar de cateva zile, regimul alimentar pentru a nu obosi ficatul.Dar in rest, e totul ok.

Numai bine!

1 răspuns: