| DariusMad a întrebat:

Salut TPU, daca de exemplu cineva din diferite motive va trebui sa sufere o amputatie, iar el nu vrea, e o sa se intample?
El trebuie sa semneze o fisa ceva prin care permite amputarea sau doctorii amputeaza obligat fortat?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

E după alegere. Membrul e a lui, alege ce sa facă cu el, și da în scris. Ce urmează după? Infecție, cangrena, septicemie, moarte.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Întreaba l pe medic, va murii daca nu vrea sa i amputeze ca face cangrena care va evolua.

| Jassmina a răspuns:

Daca refuza amputarea, i se cangreneaza membrul respectiv, face infectie generalizata (septicemie) si moare.
Dar s-a propus deja amputarea, atunci situatia lui este grava si urgenta, fiindca deja infectia este dezvoltata.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Doctorii nu amputează forțat.

| Furnicuta000 a răspuns:

Daca pacientul e constient va fi intrebat si daca refuza categoric atunci semneaza ca moare pe raspunderea lui (pentru ca daca nu e amputat membrul se raspandeste infectia in tot corpul).
Daca pacientul e inconstient, medicii vor intreba un membru al familiei, o ruda de gradul 1.
Dar daca trebuie facuta operatie de urgenta si nu au pe cine sa intrebe atunci o vor face oricum pentru ca viata pacientului primeaza

| Alverto a răspuns:

Pai nu o sa oblige nimeni pe nimeni, fiindcă e in avantajul celui cu pricina, deoarece i se da șansă la viață, daca o refuză asta e. Medicii își continuă treabă, iar cel cu pricina sta acasă așteptând miracole, in timp ce poate murii.

| Dintrebare a răspuns:

Nu se opereaza cu forta. Nu exista nici internare cu forta, nici tratament cu forta. Doar daca persoana bolnava este declarata prin instanta fara discernamant si are un tutore care decide in numele ei (de obicei la boli psihice). Dar problema este ca daca s-a ajuns ca medicul sa sugereze ca e nevoie de o amputare, inseamna ca situatia este grava. Nimeni nu amputeaza membre daca nu este necesar. Cu siguranta singura alternativa este moartea in situatia asta