| devilmilan a întrebat:

de 4-5 zile a inceput sa ma doara foarte tare o masea + un dinte ( de mentionat ca ambele sunt cam 50% la radacina cariate ). Durerea de masea era inegalabila si totusi dupa aproape 3 zile mi-a trecut,insa nu si la dinte! Problema e ca ma doare (nu-i o durerea din aia de te face sa plangi,dar ma jeneaza cand simt ca dintele meu parca ar avea puls la radacina ).

Am observat ca in casa ma lasa durerea de dinte, dar cand ies afara in maxim 1 ora ma apuca durerea.

Ce trebuie facut? Plombat sau ce? Si cam cat m-ar costa treaba care trebuie facuta la dinte?

Dau funda! happy

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| DDoctorita a răspuns:

Buna.

Normal ca ai puls si la dinti! Ajunge si la ei, la pulpa, nervi si vase!

Trebuie sa mergi la dentist. El va decide daca trebuie scos nervul. Si bineinteles trebuie plombat atat dintele cat si maseaua. happy

5 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

300 ron cam asa in functie de ce face plomba definitiva sau nu.

| WalterWhite a răspuns:

Du-te la dentist imediat, si eu am patit asa si am luat algocalmin fiola si mi-a trecut durerea doar pentru cateva ore, cu cat eviti mai mult dentistul cu atat se agraveaza caria. Pe mine m-a costat in total 100 de lei ( 80 caria+plomba si 20 injectia sa nu simt durerea laughing )

| KTAleen a răspuns:

Nu trece definitiv decat cu mers la doctor.
Cat despre costuri: scos nerv intre 70 si 100 de lei, obturatie de canal tot cam atat iar plombita intre 60 si 100...
Nu iti poate da nimeni un pret exact... daca se face si extirparea nervului si obturatia de canal in aceeasi sedinta te costa mai putin iar plomba costa in functie de dimensiuni si nu-ti poti da seama decat dupa ce ai curatat si vezi ce a ramas de plombatwinking
pana mergi la dr, ketorol fiole cel mai bun aliatwinking

| naty1919 a răspuns:

Buna dragă! Si eu am avut o problema dar mai mica ia un algocalmin fiolă nu pastila o pui in lingura si bag lichidul acela la maseoa care te doare cateva secunde si o inghiti.
Sau du-te la Dentist. Funda?

| devilmilan explică (pentru naty1919):


Draga mea,am precizat ca durerea de masea a trecut,insa cea de dinte NU! tongue Daca i-au algocalmin fiola trece doar temporar, orice pastila face sa treaca durerea doar temporar tongue. Ma gandesc ca trebuie plombata sau omorat nervul ( nu stiu daca dinti au nervi ). Sau curata, n-am habar, de aceea am si intrebat si m-ar interesa cu aproximatie si costul caci nu vreau sa ma duc, ca oaia in targ.