|

Salut TPU, de câteva zile încoace ma doare foarte rău penultima măsea din partea de sus, nici nu pot sa închid bine gura ca mor de durere și ma doare 24/24 fără sa fac nimic...am fost la spital ca nu mai rezistam și mi-a pus un pansament calmant.Au trecut 2 zile și durerea începe sa fie din ce in ce mai mare. Vreau neaparat sa ma duc sa scot măseaua. Aveți idee dacă doare tare? Ps am 19 ani

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Apreciat de Editori
| a răspuns:

Buna! In principiu ar trebui sa iti faci o radiografie dentara pentru a vedea cu exactitate ce este acolo. Daca este puroi trebuie sa iei antibiotice inainte de a-ti scoate maseaua! De obicei, inainte de scoaterea maselei, medicul iti face o anestezie locala menita sa nu simti durere. Oricum, vei simti ca se lucreaza in zona respectiva, dar durerea este minima sau deloc! Pana atunci, tot ce poti face tu acasa este sa iti administrezi antialgice in vederea combaterii durerii!

1 răspuns:
| a răspuns:

Nu doare, pentru ca iti va face o anestezie locala.
Dar poate o salvezi (fiind definitiva). Gaseste un cabinet care face urgente si vezi ce ai acolo.

| explică (pentru Elelei):

Nu știu dacă găsesc un cabinet in perioada asta

| a răspuns (pentru Razvancatalin2000):

Sunt care fac de serviciu la urgente. Cum sunt urgentele in spital. Dar trebuie sa-l gasesti. Pe net, in localitatea ta.