| Andiiiiiii a întrebat:

De ceva timp ma simt obosit incontinuu. Toata ziua nu am chef sa fac nimic e si acea stare de moleseala si somn. Nu cred ca este din cauza nedormitului. Pe la 10 adorm si la 7 ma trezesc. Ce ar putea fi?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Afãrinツ a răspuns:

Ai putea sa intrebi la farmacie ''Ce imi recomandati?''.
Depinde de varsta pe care o ai. Nu uita sa o specifici. Ar putea sa ti se dea vitamine, pastile sau sfaturi. Sunt bune si alea.
Daca te culci tarziu si te scoli devreme probabil ca este din cauza lipsei de somn.
In orice caz, ai putea sa mananci mai multe fructe si legume. Iti vor da energie. Daca iti e somn, culca-te dupa ce ajungi acasa. Si nu manca dupa ora 20:00. Pentru ca o sa te culci cu burta plina. Da, o sa dormi bine, dar dimineata iti va fi foarte greu sa te scoli. Iar toata ziua poate sa depinda de felul in care te scoli (''Te-ai sculat cu fata la cearsaf'') laughing
''Micul dejun nu il imparti cu nimeni, pranzul imparte-l cu prietenii iar cina da-o dusmanilor''...
Micul dejun e important. Totusi sunt unele persoane care nu pot sa manance dimineata pentru ca li se face greata (ca de exemplu, eu), iar ele mananca un fruct. Un mar, o para, struguri sau biscuiti. Cand ti se face foame la scoala, ia un sandvis. Sau ceva putin mai sanatos pentru ca o masa copioasa te poate duce la lene absoluta in mijlocul orelor si de-abia iti tii ochii deschisi.
Nu cumpara sandvisul de la magazin, pentru ca majoritatea sunt expirate. O sa te alegi cu durere de stomac iar unele profesoare nu o sa te lase sa te duci la baie.
Incearca sa ai o viata cat mai plina de viata si culoare. Dar nu exagera. Nu fuma si nu consuma alcool si nici sa nu te gandesti la droguri.
Daca nu ai energie, nu incerca sa iei din cea artificiala. Energizantele iti vor distruge sistemul nervos. Unele contin urina de animale deci nu prea cred ca sunt tocmai recomandate pentru cei sub. stiu si eu. 16 ani.

1 răspuns:
anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Posibil sa ai o carenta de vitamine(posibil una dintre cele de baza Ca, Mg, Fier...etc) ar trebui sa faci niste analize pentru a stii exact de ceea ce suferi si/sau ai nevoie.