anonim_4396
| Anonim întreabă:

Salut, TPU! De la o vreme a început să-mi cadă barba. Am 18 ani și stiu că mulți cred că nu trebuie să-mi pun astfel de probleme la vârsta asta, însă îmi dă puțin de gândit faptul că îmi cade barba în condiția în care mi-a apărut mustața de pe la 7-8 ani. Am și acea afecțiune a părului din cap numită linia părului în retragere tradusă din engleză,, receding hairline" însă acolo am o vagă bănuială că e cauză genetică. Ce opinie aveți? Căderea bărbii cât și căderea părului ar putea fi cauzate de glanda tiroidă?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| Donsavas a răspuns:

Trebuie să consulți un endocrinolog/dermatolog

| Imprevizibilul a răspuns:

Da poate fi de la tiroida mai exact tiroidita autoimuna dar pare mai degrabă a fi alopecie barbae sau un tip de alopecie chiar Alopecia areata. Ar trebui sa vizitezi un dermatolog. Sănătate multa.

| iulian1302 a răspuns:

Buna! Caderea parului din diferite parti ale corpului poate fi datorata ereditatii, modificarilor hormonale (inclusiv modificari date de glanda tiroida) sau de administrarea unor medicamente. Avand in vedere faptul ca tu te confrunti si cu acea problema a caderii parului din zona scalpului, este posibil ca ereditatea sau dereglarile hormonale sa fie cauzele acestor simptome! Trebuie sa mentionez faptul ca este normal ca in fiecare zi sa cada un numar de aproximativ 100 de fire de par de la nivelul scalpului! Este important sa vezi daca si in alte regiuni ale corpului a inceput sa iti cada parul. Iti recomand sa mergi initial la un consult de specialitate dermatologic, eventual sa iti faci si un set de analize care sa contina si analize specifice glandei tiroide (TSH, ATPO) si daca exista modificari pe aceste analize atunci trebuie sa consulti si un medic endocrinolog!

| davidionut8 a răspuns (pentru iulian1302):

Mersi, frate! Mi-ai dat un răspuns elocvent, relevant. Ți-aș da si fundă, dar sunt junior pe TPU și nu pot da fundă răspunsurilor.

| iulian1302 a răspuns (pentru davidionut8):

Stai linistit!