| Cosminuţ07 a întrebat:

De vreo 2-3 luni mi-a apărut asta pe degetul mic, aveti idee ce este si cum pot scăpa de ea? A început să provoace dureri de ceva timp, am purtat tot timpul aceleasi încălțări si n-am avut nimic, dar acum mda. Astept răspunsuri, mulțumesc mult!

https://drive.google.com/......3Xk6V/view

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Dacă e "tare" la atingere, poate fi vorba de o 'bătătură'. Poți intreba la un salon de pedichiură, măcar se uită și primești un răspuns. Dacă vrei să scapi de ea, atunci rămâi să te ajute. Dacă nu, atunci le spui că te mai gândești. Și vezi tu ce faci... Măcar, afli despre ce e vorba.winking

| anonimg a răspuns:

Este un neg.
https://www.reginamaria.ro/articole-medicale/negii-verucile
La țară l-am îndepărtat cu lichidul care iese din rostopască. Astăzi se găsesc plasturi la farmacii împotriva negilor.
Ar fi bine să te vadă un medic; sau măcar părinții ca să se asigure că este neg (una este poza, alta este vederea cu ochiul liber). Este posibil să fie o bătătură din pricina încălțămintei strâmte. Dar eu îl văd mai mult ca pe un neg.

| WhiteLife a răspuns:

Ori neg/veruca, ori batatura (ma indoiesc ca ai o batatura de atata timp). Dar nu poti trata ceva ce nu sti ce e. Mergi la medicul de familie sa-ti dea trimitere la dermatolog la un consult. Daca e veruca se poate lua si pe alte portiuni ale picorului si pe talpa e foarte incomoda la mers.

| Iote a răspuns:

E o batatura. Te-a ros incaltamintea. Spui ca ai purtat mereu aceleasi incaltari. Dar ia in calcul ca si astea se uzeaza. In plus, poate ai transpirat, incaltamintea mai larga a "jucat" pe piciorul tau si iata rezultatul. Bineinteles ca doare, incaltamintea te "roade" in continuare.
Pentru inceput, pui acolo un plasture cu rivanol. Dupa ce se vindeca poti purta niste sosete subtiri sau umbli mereu cu un plasture simplu.

| Mmn a răspuns:

Este batatura 100%. De la incaltaminte se face. Poti folosi ceva creme care sa imoaie