|

Salut TPU. Inaltimea la baieti se poate si dupa 16 ani sa se inalte foarte mult? Adica tata are 186 si mama 164. Eu am 170 si ma simt putin scund la 16 ani. Ce sa fac ca sa mai cresc in inaltime in afara de volei si basket de care am auzit incontinuu? Daca joc mult fotbal in timpul liber o sa ajute la dezvoltarea mea? Si despre alimentatie cum sta treaba. Ce ajuta mult si ce nu prea ajuta?

5 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Da, baietii pot creste pana la 20 de ani.
Iar un sport, practicat zilnic, poate ajuta si stimula cresterea in inaltime.
Fotbalul nu este un sport tocmai indicat pentru cresterea in inaltime, dar basketul si voleiul sunt mult mai indicate.
Hrana trebuie sa fie bogata in vitamine, minerale (fructe si legume proaspete sau gatite) si proteina (carne, oua), ca corpul sa primeasca asbolut ce are nevoie, influentand hormonal cresterea.
Nu ajuta cu nimic: alcoolul, sucurile, energizantele si dulciurile, care trebuiesc eliminate din hrana ta, pentru ca modifica hormonal corpul, infleuntandu-l negativ

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Până pe la 20 de ani ai timp să mai crești.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Creșterea in înălțime se oprește pe la 16-17 ani. Nu poti influenta prea mult hormonii, totul tine de genele tale pe care le ai primit la nastere.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Salut. Stai linistit, ai timp pana la 20-20 si ceva de ani sa te inalti happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Te ajuta dar nu la inaltime, baschet daca vrei sau cv exerviti d alea speciale la sala

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează