| rodicu a întrebat:

Salut TPU, intrebarea asta este pentru cei care folosesc, au folosit sau sunt informati destul despre solutia Minoxidill. Solutia care te ajuta sa iti cresti parul din cap dar si barba. Eu l-am folosit doar pentru barba, 2 ml pe zi, timp de aproape 2 luni. Pot spune ca am avut rezultate foarte bune in urma ei, am creat o baza de barba in proportie de 85%, de la 0, mai trebuia doar pigmentata. Problema mea este ca de cand foloses tratamentul acesta, am avut 3-4 zile in care imi simteam inima ca imi bate foarte tare si foarte repede si o seara cand aveam o senzatie urata in zona pieptului. Intrebarea mea este, daca afectiunile acestea au fost de la de la minoxidill, daca aceasta solutie iti poate afecta inima sau chestii de genul. Eu nu stiu ce sa mai cred, am vazut unele parareri cand ziceau ca nu si unele ca da..Va rog sa ma lamuriti, eu am luat pauza de la tratament pana sunt convins ca este ok solutia

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Whitesnake99 a răspuns:

Oricum, daca nu merge nici asa, la barba nu se foloseste ca la par, toata viata. Se foloseste intre 6 si 18 luni maxim. Dar nu stiu daca merita si daca e sanatos sa stai cu efectele secundare atata timp daca nu dispar nici cu spuma. Nu prea e de joaca cu sistemul cardiovascular. Mai bine strangi bani si iti faci un implant.

9 răspunsuri:
| EyesClosed a răspuns:

Da, ca reactii adverse sunt palpitatiile adica simti cum iti bate inima puternic, piele uscata in zona unde aplici, roseata, iti creste mai mult par pe corp etc. Am folosit si eu ceva timp, adica 2 ani, ideea e ca trebuie sa o folosesti minim 1 an sau chiar 2 zi de zi pentru efecte permanente (pana ajung firele la maturitate, adica trebuie sa fie foarte groase). Daca iti dai 2, 3, 4, 5, 6,7 luni si opresti tratamentul o sa vezi ca dupa cateva saptamani iti cad fire din barba, iar firele devin mult mai slabe. Daca ai palpitatii mai bine te opresti pentru ca mai bine o cresti natural, adica cum iti este scris genetic decat sa influentezi tu asta si dupa 1 an sa ai probleme cu inima si sa iei zi de zi pastile ca sa nu dai coltul. Eu am folosit 2 ani zi de zi si n-am avut palpitatii, doar ca ma intepa uneori inima, in schimb i-am recomandat unui prieten pentru chelie (nu pentru barba) si dupa cateva zile mi-a zis ca a fost la spital pentru ca ii batea inima puternic si a oprit tratamentul, gandeste-te daca ii batea inima puternic cand statea in pat, dar daca il apuca asta cand alerga sau facea un efort mare, cred ca facea infarct.

| rodicu explică (pentru EyesClosed):

Cat timp a tinut tratamentul prietenul tau?

| EyesClosed a răspuns (pentru rodicu):

Maxim 2 saptamani big grin

| Țoglă a răspuns:

Tu o folosești pe piele sau o bei?

| rodicu explică (pentru Țoglă):

Pe piele, mai precis pe fata

| Whitesnake99 a răspuns:

Nu am folosit dar ma pricep foarte bine la tot ce tine de caderea / cresterea/ regenerarea parului, am ani intregi de citit pe subiect. Raspunsul este DA, minoxidilul poate avea ca efect secundar palpitatiile / aritmiile. In mod normal gasesti si pe prospect. Pentru barba e cam tare solutia lichida, incearca spuma, se pune un singur capac nu mai mult. Intr-adevar solutia lichida cica ar patrunde mai bine dar ambele tipuri sunt documentate ca avand rezultate la fel de bune pe barba cel putin.

| rodicu explică (pentru Whitesnake99):

Daca incerc spuma nu o sa mai am reactiile acestea adverse?

| Whitesnake99 a răspuns (pentru rodicu):

Nu e foarte clar, dar e posibil. Merita incercat. Ai putea incerca si sa reduci frecventa cu care aplici. Am citit ca ar merge si sa aplici o singura data pe zi in loc de 2x. Si poti compensa folosind un dermaroller - dispozitivul ala rola cu ace pentru microneedling ca sa se absoarba mai bine.

| rodicu explică (pentru Whitesnake99):

Nu e vorba de implant...nu sunt asa disperat sa am barba...dar am vazut doar ca multi folosesc solutia asta..si chiar au rezultate bune, si nu au vreun efect advers, m-am trezit doar eu sa am. si imi este naspa sa stiu ca nu o mai pot folosii, pentru ca, chiar e buna