|

Salut TPU. Ma numesc Iulian si am 18 ani. De ceva timp de cand ma duc sa alerg afara si ma fortez puțin, simt cum ma inţeapă ficatul si vreau sa stiu si eu de ce? La sala cand alerg si cate 30-40 de minute incontinuu, nu am absolut nimic. Ma inteapa la sala doar cand lucrez abdomene. Mi-am făcut tot felul de teste si ficatul meu este perfect normal.Asa ca va rog, daca stie cineva, ajuta-ma. Țin sa mentionez ca am un regim alimentar destul de sanatos, nu mănânc mâncare grasa iar câte ceva dulce rare ori. Multumesc.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Diferenta intre alergatul afara pe alee, camp, in parc, etc. unde alergi tu si slergatul pe banda la sala este ca efortul este mai mare cand alergi in aer liber fiindca sunt pusi in miscare mai multi muschi pe cand la sala pe banda alergatul este static de gen robot si cat de cat viteza benzii constante te ajuta sa ai un efort constant si nu variabil ca la alergarea in aer liber.Iti recomand alternante de efort prin alergare, adica o zi alergi la sala, apoi pauza o zi, apoi alergi acelasi timp in aer liber, si tot asa. Dupa alergare iti recomand sa bei un pahar de apa minerala si sa stai 15 minute culcat pe spate. Apoi poti sa treci la alte activitati.Alergarea si la sala si om aer; ober se face dupa minim 1 ora sau 2 ore dupa ce mananci.Ore optime pentru organism de alergare sunt ora 11 - 12 inainte de pranz si ora 17 - 18 dupa amiaza.

| a răspuns:

Fa-ti si un ecograf abdominal la un medic competent. Poate ai si o alta problema de care inca nu stii care se agraveaza la efort.

Dozeaza-ti efortul in asa fel incat sa nu stimti durere.

Durerea e un semn ca ceva nu este bine cu organismul tau in timpul acelor exercitii.

| a răspuns:

Buna. Am patit si eu, incearca sa alergi cu, capul acoperit data viitoare. Daca se repeta incearca sa reununti o perioada la dieta ta. Probabil e ceva nepotrivit in ea