| Costin2011 a întrebat:

Salut TPU,se poate lua tensiunea unei persoane cu un stetoscop membrana dubla? Adica se dessurubeaza capsula mai mica sa poata intra capsula mare intre mana si tensiometrul mecanic?
Sa stiu ce tensiometru sa cumpar fiindca am nevoie mai mult de unul cu membrana dubla, nu unul simplu.

Numai bine.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
| Tibi45 a răspuns:

Cel care îţi răspunde acum la aceasta întrebare este specialist în aparatură medicală!
Stetoscoapele cu membrană dublă intră de obicei în componenţa trusei unui medic, doarece el are nevoie în mod expres de un astfel de dispozitiv (cupa cu membrana mică este utilizată în mod normal pentru investigarea zgomotelor şi suflurilor cardiace la copii în zona dorsală - punctele V7; V8; V9, iar cupa cu membrana mare este utilizată pentru adulţi).
În situaţia ta nu este cazul să cumperi una de acest gen, deoarece te va costa mai mulţi bani (cu toate că o poţi utiliza şi tu pe varianta membranei "mari"). Cumpără un stetoscop obişnuit cu o singură membrană şi acesta îţi va fi util pentru a sesiza momentul sistolei şi diastolei. Cu amiciţie tibi45.