| Lupisorand a întrebat:

Salut TPU, sunt baiat am 15 ani si as vrea va rog frumos daca puteti sa-mi recomandati niste pastile ceva, ma simt foarte moagăr parca nu am energie, chef de viata, ma simt obisit, ce am? Imi recomandati ceva vitamine?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Jassmina a răspuns:

Este 1 noaptea si tu esti online, iata de ce esti atat de obosit, fiindca corpul nu mai produce hormonii vitali creierului si organelor interne, fiindca aceia se produc NUMAI cand dormi intre 10 si 2 noaptea (serotonina si melatonina).
Ai mare nevoie de dormit de la ora 10 in fiecare seara, de hrana sanatoasa si sport, ca starea ta de oboseala sa dispara, asta este tot ce ai de facut, ca sa-ti revii.

4 răspunsuri:
| Simpatik a răspuns:

Noi iti putem recomanda vitamine, minerale si alte pastile dar nu se stie cat te ajuta pe tine pentru ca poti avea o problema medicala. Poti avea de exemplu probleme la ficat iar vitamine cu rol energizant cum sunt vitamax de exemplu nu te-ar ajuta ba din contra.
Asa ca cel mai bun sfat este sa mergi la medicul de familie, acesta te va consulta si daca nu este de el iti va da trimitere catre un medic de specialitate, oricum ar fi nu pleci nerezolvat.
Inarmeaza-te cu rabdare si cu banuti sa faci eventuale analize, dar oricum nu costa enorm de mult, iar sanatate este nepretuita.

| Marfil31 a răspuns:

Nu e recomandat să iei pastile așa, de capul tău, mai ales la recomndarea unor persoane neavizate. Cel mai indicat e să mergi la un medic endocrinolog apoi să-ți faci un set de analize și să-ți detecteze adevărata cauză a simptomelor tale.

| aDEeLAa a răspuns:

Si eu recomand mersul la medicul de familie pentru analize. simptomele tale pot avea mai multe cauze, inclusiv probleme cu glanda tiroida. Deci, mai bine sa mergi la medic din timp decat mai tarziu.

| akvez00 a răspuns:

Salut!
Și eu am avut aceeași problemă, după un set de analize, medicul mi-a recomandat să iau câte un Osteocare în fiecare zi după masa principală.
Te sfătuiesc să te duci la medicul de familie sau în pediatrie pentru un consult, eventual niște analize și tratament. Sunt slabe șanse ca tratamentul meu să se potrivescă tocmai cu ce ai tu, tocmai de asta îți recomand această variantă cu mersul la medic, așa consider că este cel mai bine.
Având în vedere că ești minor poți să-ți faci analizele pe gratis în spital, deci nu e o problemă din privința banilor (minorii beneficiază de servicii medicale gratuite).