| Xdpy200 a întrebat:

Salut TPU, sunt baiat si am 17 ani. Ma confrunt cu o problema de nervi. Mereu cand sunt certat de ai mei sau cineva ma calca pe nervi mie nu imi place si devin foarte agresiv si odata mi-am distrus camera incercand sa sparg unele lucruri dar din fericire nu am reusit sa fac daune. Am o criza de nervi cateodata in care imi vine sa si omor pe cineva sau sa bat rău. Probabil imi veti spune ca sunt nebun si ca ar trebui sa ma internez la azil dar eu sunt complet sanatos mintal. Mereu imi gasesc prin criza de nervi eliberarea nervilor si stresului.
Ce pot face?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| David23445 a răspuns:

Salut trebuie să te concentrezi să te calmezi în primul rand și în al doilea rand ar fi bine să te duci la un psiholog și sa discuți cu el și el te va ajuta nu zic că ești nebun doamne ferește dar ar fi bine sa te duci la psiholog el te va ajuta și va comunica cu tine trebuie să te descarci lui curaj

| Mutzi a răspuns (pentru David23445):

DE RETINUT! Psihologul e un "prieten platit" care iti asculta problemele si incearca sa te sfatuieasca si sa te ajute, Psihiatrul e ala pentru oameni cu probleme la caplaughing Deci daca simti vreo data nevoia sa mergi la psiholog, sa nu ti fie frica. Si eu am fost un an jumatate cand aveam 16 ani pentru probleme asemanatoare, si chiar a fost de ajutor desi eram foarte sceptic.

Răspuns Apreciat de Editori
| Anonimx033 a răspuns:

Buna,

În primul rând va trebui să tr disciplinezi singur, să încerci să te controlezi pe cât posibil în acele momente, deși pare greu. Îți trebuie multa voința pentru ca de cele mai multe ori, la nervi, nu gandim rational si facem lucruri pe care le regretam mai tarziu. Uneori lucruri grave pe care greu le mai reparam si ajungem la regret. Cel mai bine, cand esti furios, sa incerci sa inspiri adanc si sa iti detasezi mintea cateva minute bune de ceea ce ti-a adus furia. Pur si simplu sa incerci sa iti muti mintea, gandeste-te la ceva amuzant. Iti va starni rasul si te vei linisti.

Numara descrescator sau asculta muzica.

Sper ca te-am ajutat. Toate cele bune!

7 răspunsuri:
| Jassmina a răspuns:

Imi aduc aminte de un caz similar, a unui vecin, intamplat acum vreo 20-25 de ani, cand un copil cu un comportament similar a luat o mama de bataie de la tacsu, de l-a lasat intins pe podea.
Dupa bataia primita, copilul si-a invatat lectia si niciodata nu a mai fost nerespectuos sau violent, cu nimeni.
Azi este om in toata firea cu copii si este destul de jenat de comportamentul idiotic din copilarie, dar si-a invatat lectia si isi educa si controleaza copii destul de bine, sa nu ajunga in aceeasi situatie de rasfat si nebunie in care era el, la anisorii lor.

Tu trebuie sa inveti sa-ti controlezi pornirile istorice si violente inainte sa eliberezi rautati sau sa lovesti ceva ori pe cineva, pentru ca risti sa fii dus la un spital de boli psihice sau in caz de ai ranit pe cineva, in puscaria juvenila.
Nu este normal un asemenea comportament, iar parintii tai sunt direct responsabili de lispa educatiei pe care ti-au dat-o si de istericalele tale.
Esti probabil un copil foarte rasfatat, pe care parintii din prea multa dragoste nu l-au certat si pedepsit, dar azi, legea o face in locul parintilor, ca s-au inventat si puscariile juvenile pentru copii rebeli si violenti.
Sper sa nu ajungi niciodata acolo, ca-i extrem de usor sa ajungi dintr-un copil isteric, in violent si sa provoci accidente irecuperabile.

In America, sunt situatii cand parintii nu mai pot potolii copii violenti si isterici si atunci cer politiei, sa-i puna in puscaria juvenila, pana invata sa se comporte normal si respectuos. Se pare ca da rezultate foarte bune, dupa 1-2 luni de puscarie juvenila, copilul isi ajusteaza comportamnetul si vocabularul.
https://www.goodymy.com/mind7576686
In China, legea pedepseste parintii pentru comportamentul necivilizat, isteric sau violent al copilului.

| Alexuţ02 a răspuns:

Crize adolescentine. lucruri care stau pe capul tau si sunt "adanc" intrate in mintea ta, nu te poti elibera doar asa, te descarci nervos din cauza unor obiective pe care poate nu le poti atinge si asa iti gasesti usurarea, eliberandu-te in felul asta.
O sa treaca... cand o sa te mai maturizezi si o sa dai " ce e mai rau " din tine afara

| Twoearth a răspuns:

Tu trebuie sa îți controlezi nervii, nu nervii sa te controleze pe tine. Încearcă să îți bagi mințile în cap, altfel peste ceva timp vei ajunge la spital de nebuni irecuperabil. Eu nu recomand psiholog, eu recomand psihiatrie.

Iar de multe ori crizele de nervi sunt doar teatrale prin care o persoană ( adică tu) vrea să atragă atenția asupra sa. Nefiind capabil să comunice cu celalalt interlocutor acesta va începe să strige, să zbiere, să facă pe nebunul, să spargă lucruri pentru a intimida cealaltă persoană. Cum altfel nu ești în stare să te afirmi, criza de nervi este singura metodă prin care reușești să spui unei persoane când ceva te deranjează. Iar pe viitor, pentru a nu mai face aceste crize, tu vrei ca toți să te lase în pace fără a-ți mai spune nimic.

| florin926481f a răspuns:

M-am confruntat si eu cu problema asta oarecum, muzica chiar ajuta si sa iti spui ca nu merita sa te enervezi. Daca tu constientizezi ca nu e bine si iti spui asta o sa reusesti sa ramai calm, cat se poate normal ca in unele situatii orice om ar fi nervos.

| nevermatch a răspuns:

Nu esti nebun, ai niste traume. Trebuie sa inveti sa traiesti cu ele, sa le controlezi. Poti face exercitii de expiratie cand simti ca o iei razna si sa iti distragi atentia.

| David23445 a răspuns:

Tu trebuie să încerci sa te calmezi fa exact ce știi că te calmează pe tine asculta muzica ta preferata uitate la filmul tău preferat numără de la 1 la 10 dacă nici una dintre aceste lucruri nu merg trebuie să te duci la un psiholog