| GeorgeCip a întrebat:

sunt timid si vorbesc de obicei repede(nu stiu daca are vreo legatura totusi). Din cauza asta, cateodata nu se prea inteleg cuvintele si e destul de jenant sa te intrebe cineva de mai multe ori "ce ai zis?". Imi puteti da niste sfaturi?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| DeathOfDreams a răspuns:

Surprinzător, am și eu un coleg la fel.
Vorbește atât de repede încât mereu îl întreabă careva "Ce-ai spus acolo?" iar el e mereu indignat și mereu mi-e milă de el când îl văd cum trage aer în piept și repetă, încercând să rostească cuvintele clar și răspicat.

Încearcă să fii mai liniștit, mai calculat. Să rosteși cuvintele pe rând, fără nicio grabă. Imaginează-ți pur și simplu că ești doar tu, iar celelalte persoane nu mai contează.
El mereu închide ochii și trage aer adânc în piept, iar cu încurajările noastre, reușește.

2 răspunsuri:
| 6684464 a răspuns:

Vorbeste mai rar si fa niste exercitii de dictie.

| fdhgcvnb a răspuns:

Salut! Poate ai tahilalie-e o tulburare de ritm și fluență caracterizată printr-o vorbire exagerat de rapidă. Consultă un logoped dacă ți se pare atât de grav încât să fie posibilă varianta asta. Știu că ai spus sfaturi iar eu practic am sugerat un diagnostic. big grin Scuze!
Baftă! happy