|

Salut TPU, tocmai am terminat sala și am făcut spate, ultimul exercițiu a fost deadlift ul/îndreptarea și m-am forțat sa ridic 120 kg. Când am ajuns acasă m-am îndreptat și a început sa ma înțepe buricul și penisul.Trebuie sa merg la spital? Sau e ceva trecător

5 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Da, trebuie să mergi, preventiv. Pentru siguranța ta.
Îți dau un sfat, super bun după părerea mea.
Nu ridica greutăți mai mari decât îți permite corpul.
Fă cu greutăți care să-ți permită 12 repetări mai lejere.
Dacă faci cu greutăți mari, este posibil să faci hernie abdominala, care o să trebuiască operată și există șansă de deces, din păcate.
Dar sunt rare aceste cazuri, eu am avut ghinionul să nu primesc acest sfat de la nimeni și să fac această boală, care este rară... Dar asta e.
Ideea e să crești ușor greutățile, să nu treci ca mine de la 7 kg la 20 kg ( la gantere mă refer ), căci doar cu alea încercasem să fac la piept cu greutate mai mare să văd dacă pot, și am putut un pic mai greu, dar acum regret.
Și cred că nu e bine să treci la greutate mult mai mare nici cu altceva, nu numai cu ganterele, ci la toate grupele.
Ceea ce mi s-a întâmplat, m-a făcut să mă informez despre multe boli, în special cauzele lor, ca să le pot evita.

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Dacă trece. nu este cazul să mergi la medic. Dar să faci un antrenament cu greutăți în limite rezonabile în continuare.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Lasa prostile si nu mai fi ego lifting daca ridici greutati si te fortezi o sa ajungi in spital cu hernie sau cu coloana bulita si adio sport eu cel mai mult am ridicat 115 kg la indreptari la 120 deja nu duceam este o greutate mare care te poate ameti serios
mai bine nu te forta ca dai in altele si nu merita sa stai 8-9 luni fara sa faci sport si sa pierzi tot pentru care ai muncit! te fortezi pierzi tot adio sport jos muschi ajungi gras fara forta treaba ta eu am fost operat din cauza greutatilor mari ridicare ti o zic din experienta.
du-te la spital si vezi sa nu dai in hernie ca ai pus-o.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Este din cauza greutatii.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Davidoiu_Bogdan_1998):

Ceva nou puteai să-i spui? Asta știe și el.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează