anonim_4396
| Anonim întreabă:

Salut! Vreau să scurtez pe cât posibil această poveste a mea. Am 18 ani, acnee de la 10, desigur a început în forme ușoare dar acum am pustule cu puroi (și știu că nu e bine să le storc dar nici nu pot să stau cu ele pe față și să se holbeze lumea la mine...) cele mai multe pe obraji, bărbie, maxilar. Am și sub piele, alea sunt îngrozitoare și foarte mari (cam cat un bob de fasole) dar am și mărunte care sunt pe toată fața. Am fost la dermatologi și recunosc că am avut ganduri sinucidale când am văzut că nu funcționează nimic. Normal că sunt din când în când batjocorită de parcă ar fi vina mea. Citisem despre sindromul ovarelor polichistice și pot spune că mă regăsesc privind faptul că am menstruație neregulată și foarte dureroasă la puterea a 10-a! Am ieșite câteva fire de par pe sâni și în zona buricului, astea fiind chipurile din cauza conținutului crescut de testosteron. Am uitat sa spun că am pustule cu puroi și pe piept și spate.
Mama spune că citesc numai prostii de pe net când i-am spus că vreau să merg la un endocrinolog. Însă vreau să lupt și să înving acneea! Mi-a răpit adolescența însă nu-i permit și tinerețea! Am înțeles că în cazul precizat de mine îți sunt oferite anticinceptionalele însă îmi este foarte frică de ele, am citit diferite forumuri de aici și din străinătate în care femeile spuneau prin câte întâmplări groaznice au trecut din cauza lor, iar eu nu vreau să pățesc asta, așa că vă rog să mă îndrumați! Mulțumesc anticipat!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Clint a răspuns:

Te prea stresezi. Acneea e doar un efect, cauza este interioara și nu mă refer la hormoni. Ci la starea sufleteasca/mintală /emoționala care o ai.
pe nimeni nu interesează dacă ai bube pe fata, daca imi place forma fetei tale in sens că imi place de tine cum arăți și caracterul tau, acneea nu o sa fie un mare minus.
Și eu am acnee, am avut și cisturi, din cate am observat din cauza stresului și anxietatii. Cum sunt relaxat fara nici o grijă pe cap încep să dispară și alimentația, sportul, viață sănătoasă și fericirea, înconjura-te cu persoane pozitive care știu să-ți aprecieze calitățile, nu aia care își bat joc e un factor important, încetează să mai mergi la dermatologi cu o diploma care te baga in depresie, am patit, am lu-at roacutane și doar mi-a accentual depresia, doamne feri sa iei așa ceva că dacă ai avut gânduri sinucigașe doar de la acnee de la ăla te omori.

| RoseWerthner a răspuns (pentru Clint):

Mai rar băieți ca tine! M-a ajutat răspunsul tău! Mulțumesc! De sport pot zice ca fac, nu la sală, acasă, improvizez dar sunt mulțumită. Alimentația mea e una echilibrată deci voi încerca să mă ocup de mine și pe plan mintal mai mult cum ai spus!
Sănătate!winking;*

3 răspunsuri:
| Dismally a răspuns:

Este normal sa ai acnee la varsta ta, poti incerca sa te speli cu apa sarata pana vei putea consulta un medic.

| XKronstadt a răspuns:

În primul rând, schimbă-ți ușor dieta. Între timp, fă o analiză complexă a sângelui la un laborator specializat. Renunță la gândurile negative, fiindcă acestea duc la stres, iar stresul inhibă sistemul imunitar. Este timpul să iei taurul de coarne, la modul cel mai serios. Să eviți cabinetele medicale obscure, apărute ca ciupercile după ploaie. Caută pe net doctori adevărați, nu maimuțoi cu diploma plătită. Știu, este ușor să dai sfaturi. Însă, consider că tinerețea ta este cartea câștigătoare pe care trebuie să o joci ACUM. Îți doresc sănătate maximă în viitorul apropiat.