| Antonies a întrebat:

Vreau un răspuns cat mai repede va rog și cât mai bun posibil. Trebuie să îmi scot o măsea, am vorbit cu un dentist și a zis că nu o scoate dacă e umflata. ce sa-i fac? Adică e de foarte mult timp umflata la gingie, am luat antibiotic (dacă așa le spune, nu le prea am cu pastilele la 15 ani). Le luam o data la 12 ore. După ce le.am terminat s-a desumflat gingia dar s-a strâns tot intr.un singur loc langa rădăcină maselei (cred că e puroi că dacă mă uit e o culoare in spre alb )... Ce pot sa fac că sa scap d umflătură că sa mi.o pot scoate? Mă doare daca apas și câteodată mă doare și dacă nu apăs pe ea. nu o mai suport

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| CuriousStuff a răspuns:

Sper ca antibioticul l-ai luat la recomandarea medicului. Acum trebuie sa faci inca o vizita la dentist, probabil o sa-ti dreneze maseaua si o sa te recheme in 2-3 zile in care umflatura o sa dispara complet, pentru ca sa ti-o scoata.
Putea sa ti-o scoata si daca era umflata, singura chestie era ca anestezia nu prinde pe acea umflatura si ti-o scotea pe viu, adica simteai niste dureri teribile, asa mergi la el sa se asigure ca ai scapat de abces si daca nu sa te scape el si pe urma o sa ti-o si scoata insa in cele mai bune conditii.

3 răspunsuri:
| katy a răspuns:

Da e infectie.Mai du-te o data la doctor ca sa-ti prescrie un antibiotic.

| nda a răspuns:

Nu ti-a prescris ceva tratament cu antibiotic? normal daca ai infectie la maseaua iti da un tratament pe care sa il urmezi cateva zile pana ti se trage puroiul de la masea. nu se baga sa-ti scoata maseaua daca ai puroi ca te poti imbolnavi de ceva mai grav. plus ca daca ai infectie nu isi face efectul anestezia si cand ti-o scoate te urci pe pereti de durere.
deocamdata nu ai ce face decat sa iei antibiotic pana iti spune doctorul ca esti ok si ca iti poate scoate maseaua.

| Jokerul2874 a răspuns:

Sute la doctor si spune i ca el trebuie să te consulte si sa îți dea tratament. Nu trebuie să iei tu de capul tau medicamente. Te poate afecta