anonim_4396
| Anonim întreabă:

Salut,zilele astea tot mi-a sangerat o masea iar cand mi-am pus mana pe masea nu mi-am dat seama si cred ca eram murdar, cred ca de rugina de la o moneda. Exista vreun risc de tetanos, sa ma duc la doctor?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| EsteriaX a răspuns:

Exista un risc minor. Tetanosul este cauzat de o bacterie care este regasita in fecale si in sol; asadar rugina in sine nu cauzeaza tetanosul. Tetanosul se dezvolta cel mai bine in medii private de oxigen, de aceea ai mai multe sanse sa il 'primesti' de la o intepatura de cui sau ac.
Desi este improbabil sa il ai, as zice totusi sa faci vaccinul. Este o boala foarte dureroasa si fatala, asa ca deranjul de a merge la doctor nu e mai mare decat riscul la care te-ai expune daca chiar ai tetanos.

| Alex123sss a răspuns (pentru EsteriaX):

Sa ma duc acum la camera de garda dar la ce spital sunt din Bucuresti azi pe la 3-4 s-a intamplat incidentul

| Alex123sss a răspuns (pentru EsteriaX):

Sa rezolvat camera de garda asteptat 20 min mi-a facut un vaccin 6 luni cica nu m-ai am probleme. Oricum a zis ca e cam o prostie dar e bine ca am venit.

4 răspunsuri:
| Cosmo636 a răspuns:

Trebuie sa te duci, n-ai de ce sa te faci de rusine.