| Anonim53220 a întrebat:

Salutare! Am o problema ciudata. Nu pot retine lucruri. Si aici nu ma refer ca uit, dar imi este foarte greu sa invat. Am crezut ca nu depun eu destul efort dar am zis sa fac un test pentru ca mi se parea ceva in neregula. Deci am luat 2 randuri jumate (o fraza) pe care nu am mai citit-o niciodata si am vrut sa vad daca reusesc sa o retin si sa o inteleg. De inteles nu am problema, dar efectiv nu o pot reproduce. Am stat aproape 10 minute pentru nici 3 randuri de caiet si inca ma incurc si nu pot spune totul cursiv. Mi se mai intampla cand profesorul predă sa uit ce a zis cu mai putin de 3 secunde inainte si sunt singurul care intreaba profesorul ce a spus mai devreme. M-am gandit ca poate imi lipseste o vitamina sau ceva. Apropo, nici formule pe care le-am repetat de mai mult de 10 ori nu le pot tine minte. De dormit dorm aproximativ 6 ore, dar e desul pentru mine, alta data dormeam mai putin si nu aveam probleme. Poate sa fie faptul ca ma focusez/stresez pe creearea unei cariere (muzica) separa si sa ma consume asta? Sunt clasa a 12-a. Merci!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Apreciat de Editori
| AlexAL275 a răspuns:

Nu ai exercițiu, poate nici nu te concentrezi atunci când vrei să înveți ceva + că și somnul joacă un rol foarte important în memorare + sportul + o dietă echilibrată. Ceea ce-ți trebuie ție este un program pe care să-l respecți în totalitate. Cea mai bună perioadă a zilei când poți învăță este înainte de culcare, ai să vezi de dimineață dacă mai citești de câteva ori lecția că o s-o știi. Nu trebuie să reproduci informația cum e în carte/caiet, nu ești robot, trebuie să-ți faci o idee despre acea lecție, să înveți în felul tău, nu cuvânt cu cuvânt.

4 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Problema nu este deloc ciudată. Este ceva normal cand esti cu gandul la altceva in acele momente.

| Anonim53220 explică (pentru darrio2007):

Am incercat sa fiu 100% atent si degeaba, aia am incercat sa explic cu tot paragraful si degeaba vad

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Ia lecitină

| anonimg a răspuns:

Sunt o multime de oameni ca tine: copii, tineri, adulti si varstnici. Nu ti-ai obisnuit mintea cu astfel de exercitii de memorare. Ea trebuia sa se obisnuiasca de cand erai mic si invatai poezii. Dar nesocotinta celor mari de a te ajuta in privinta aceasta a dus unde este astazi.
Eu cred ca daca o iei de la zero poti sa rezolvi problema. Si cred ca este bine ca si la batranete sa invatam sa memoram -chiar si poezii- ca sanatate in aceasta privinta.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

Cum spui ca ai inteles despre ce e vorba daca in secunda doi nu poti sa povesti cu cuvintele tale despre ce ai citit?

| Anonim53220 explică (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Inteleg cand citesc dar uit dupa un timp scurt, gen repede