|

Salutare! Am purtat geanta timp de cativa ani cand eram mai mic la scoala si am observat ca am un umar mai jos decat celalalt si un prieten mai mare a zis sa port geanta in partea cealalta ca sa indrept situatia dar intrebarea mea este: In ce parte se lasa umarul cand porti geanta pentru ca daca port geanta pe o parte breteaua sta pe celalalt! Vreau niste explicatii va rog.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Ai scolioza pe care ai agravat-o cu purtatul gentii nepotrivite, statul la calculator/facerea de teme etc si doar un medic ortoped te poate vindeca!
Scolioza nu presupune doar tratament de specialitate (terapie Yumeiho, kinetoterapie Schroth), ci si propria ingrijire pentru prevenirea agravarii ei. Sunt mai multe "sa nu" care pot ajuta enorm de mult.
Ca de exemplu : nu dormiti cu lumina aprinsa. Secretarea melatoninei in timpul somnului poate fi oprita de o lumina de veghe, televizor sau lumina stradala. Este stiut ca nivelul scazut al melatoninei este legat de aparitia si agravarea scoliozei, asadar dormiti in intuneric. https://bit.ly/36wkRBc

| a răspuns:

Eu zic ca nu din aceasta cauza ai un umar mai mic. Si nici nu iti recomand sa faci chestia aia.

| explică (pentru colorfullife17):

Hmm ma gandesc ca doar un medic ar putea spune cauza de fapt!

| a răspuns (pentru Tpufan123):

Cu siguranță

| a răspuns:

Daca porti geanta pe o parte, greutatea se lasa pe umarul gol.