| ChrisBV a întrebat:

Salutare comunitate!
De data asta am nevoie de raspunsuri de la cei care au/avut tensiunea mare si vreau sa stiu cum s-au descurcat cu ea.
Situatia e in felul urmator:eu aveam o tensiune mare ce depasea valorile normale, era undeva la 14, 15. Dar am fost la cardiolog si am aflat ca inima se misca bine si nu as avea o problema acolo dar cand mi-a luat tensiunea la clinica era destul de mare. Ulterior mi-am dat seama ca tensiunea vine si de la anxietatea sau stresul cotidian.Medicul mi-a recomandat niste pastile sa iau si pot sa zic ca ma simt mai bine si mai linistit.
Dar vorbisem cu cineva care ia pastile de inima si mi-a zis ca nu e bine sa iei pastile si ca ar fi mai bine sa iau ceva natural gen valerian sau ulei de peste.
Bineinteles o sa mai intreb pe cineva avizat de treaba asta dar vreau sa stiu si parerile voastre.
Ce faceti ca sa domoliti tensiunea si cum reusiti sa domoliti anxietatea ca practic de acolo e posibil sa vina tensiuna mare.
Si facand si niste analize inainte sa vin la cardiolog am afla ca am colesterolul de 200.
Poate si colesterolul crescut sa duca la valori mari ale tensiunii sau e vorba nai mult de anxietate?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
anonim_4396
| Anonim a răspuns:

De la anxietate este, și mie mi se întâmpla când mergeam sa donez sânge, eram anxios și ma trimitea acasă ca aveam tensiunea mărită.
Cele naturale sunt slabe, dar dacă tu simți ca te ajuta poți lua în continuare dacă simți ca nu te ajuta mergi la psihiatru ca nu ai încotro, anxietatea asta se va agrava rău dacă nu o tratezi, ajungi sa faci și atacuri de panica. Poți lua și ceai de sunătoare ca nu interfereaza cu pastilele naturale, în rest ai putea sa faci sport regulat, exerciții fizice intense sa forțezi neurotransmitatorii sa elibereze enforfine și serotonina, și evident sa dormi între 22:00 și 02:00, 8 ore sau 7 sunt de mare folos.
Și ar mai fi hrana, încearcă sa faci o cura de detoxifiere, consuma usturoi, sfecla roșie, broccoli, conopida, mere, alune, peste, omega, și alimente ce conțin bacterii probiotice care sunt sănătoase pentru flora intestinala, ca de și de la intestin se pot produce dezechilibre cum e anxietatea și depresia, acolo e al doilea creier și are mare corelație cu sănătatea mintala, cum are de asemenea și glanda tiroida, astea 3 dacă se produce o problema nici creierul nu mai funcționează optim, si el are de suferit.
Consuma kefir natural și sfecla roșie dar nu cumpărată din comerț, brânză, castraveți murați de la țărani, nuci braziliene, nuci din piață, iaurturi naturale, măsline în saramură etc.
Poți face și meditații, yoga, jogging in aer liber, sa te expui în situațiile pe care le eviți și scapi cu timpul.

6 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Dar nu este mare. Eu aveam 15 cand mergeam sa fac analize pentru angajare si la donare, prima data. Din cauza emotiilor. De cand ma stiu am 13 cu 8. Colesterolul nu este prea mare.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Să nu decizi tu, căci nu ai competențe medicale, ci un medic.

| cristimihailov a răspuns:

O alta cale interesant de abordat ar fi slabitul.
Esti obez sau supraponderal?

| ChrisBV explică (pentru cristimihailov):

Nu,nu sunt gras deloc, chiar sunt mai slab de felul meu.

| Yuoia a răspuns:

Anxietatea.
Si ia ce ti-a dat medicul.

| ChrisBV explică:

Alta intrebare ar mai fi:E bine sa continui cu medicamente sau mai degraba un tratament naturist?
Medicamentele de inima scad potenta?