| IhNomUhNitPARIS a întrebat:

Salutare.
Cum pot slabi 20 de kilograme într-un timp cât mai scurt?
Am voie sa alerg dacă am probleme cu coloana?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Ca să nu amplifici problemele cu coloana, marșuri și plimbări în loc de alergare. Ca să slăbești cât mai repede, să mănânci cât mai puțin.

| Eireann a răspuns:

"Probleme cu...". nu e un diagnostic. Ai un medic de familie, el/ea te poate indruma eventual sa vezi si un kinetoterapeut/ fizioterapeut ca sa iti recomande exercitii potrivite pentru tine. 20 de kilograme nu dispar de azi pe maine si trebuie sa lucrezi la alimentatie.

| SingleForOne a răspuns:

Slabind 20kg în cel mai scurt timp, mai ales cu probleme de coloană, îmi imaginez că este greu. Mai bine slăbești în timpul tău, fii atent la alimentație, și stai aproape de medicul care se ocupă de problemele tale.

| Design2021 a răspuns:

Pai nu ai spus cate kg ai, Dar daca ai 120 kg, clar nu este indicat sa te apuci de alergat din prima, pentru ca o sa ai probleme la incheieturi, incepi cu regim.

| IhNomUhNitPARIS explică (pentru Design2021):

106 kg, înălțime undeva pe la 1. 87

| sadrian46 a răspuns (pentru IhNomUhNitPARIS):

Nu te grăbi, dacă nu vrei pe urmă revenire bruscă. 1 kg pe săptămână e ok.

| IhNomUhNitPARIS explică (pentru sadrian46):

Am fugit odată după un tramvai sa merg la un interviu și când m-am întors am făcut o criza de sciatica, nu mai puteam sa merg, am ajuns cu mare dificultate acasă, când ma pusesem în pat am și rămas aproape paralizat, nu mai ma puteam mișcă, am chemat salvarea, mi-o făcut o injecție și mi-o trecut.
Apoi după un interval de timp durerea din spate o radiat atât de puternic în zona inimii ca nu mai puteam sa merg câțiva pași, ma rugasem sa nu ma vadă nimeni din zona, am avut câteva ore dureri foarte puternice de spate, apoi ca prin minune au trecut.
Acum daca alerg poate iar pățesc ceva, mi teama sa mai alerg.
Poate e hernie de disc aceasta lombosciatica hiperalgica, asa îmi explicate odată userul Brigaella