| Anonim53220 a întrebat:

Salutare. In urma cu 6 luni mi-am amputat ultima falanga a degetului mijlociu printr-un accident. De atunci am o dilema. Nu am experimentat nici un pic de durere, fiti atenti laughing.

In momentul accidentului (bolovan pe deget prins la remorca) nu am simtit nimic. Am fost foarte calm, analizam situatia, ma gandeam ce sa fac, ce probleme o sa fie dupa amputarea lui la spital (cantatul la instrumente, scrisul, etc.).

In fine, in 10 minute am ajuns la spital, am plecat direct cu masina. Acolo mi-au pansat degetul care atârna de o piele doar, mi-au bagat vreo 2 perfuzii, o pastila destul de slaba care se ia si cand te doare capul si i-am spus sa ma trimita la Timisoara pentru reconstructie. Am intrat in operatie abia dupa 8h si doar cu ce mi-au dat ei + 2 pastile mai puternice nu am avut nici macar un gram de durere. Nici macar dupa operatie, deloc, nimic. Simteam doar un discomfort si presiune, atat.

Din cate am citit si m-am interesat, toti spun ca sunt dureri mari. Acum am degetul pus la loc, arata ciudat dar nu am dureri nici la schimbari de temperatura, vreme, etc.

Care e faza cu lipsa durerii? ???? Este un fel de fenomen de care nu am auzit? Stiu de soc si adrenalina dar nu cred ca m-ar tine 8h.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Daca doare, nu e bine. Daca nu doare, tot nu e bine. happy Probabil e anestezicul de vina.

| Jassmina a răspuns:

Depinde de la persoana la persoana!
Eu ma avut degetul sectionat pe lungime, de un geam spart si nici eu nu am avut durere, desii a curs destul de mult sange.
Cred ca depinde de cat de rezistenti suntem la durere.
In ani, am avut mai multe opeartii chirurgicale pentru diverse probleme, unele foarte grave fiind tinuta in terapie intensiva mai mulet zile, cu butonul de morfina in mana, putand sa-mi administez singura cat doream eu, daca aveam dureri, dar ar dupa operatie la 2-3 ore am incetat sa-mi mai administrez ceva, fiindca nu aveam dureri, iar medicii erau foarte surpinsi ca eram un pacient ciudat, care nu profita de morfina, cum faceau altii.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Să te bucuri că a fost așa. Dacă vrei interpretare horror, lepra provoacă astfel de fenomene la membrele atinse de ea.

| Eireann a răspuns:

Analgezia generats de stres este bine documentata si este mediata de adrenalina (da, poate tine si cateva zile, nu numai cateva ore). Durerea este felul in care creierul interpreteaza un semnal primit de la corp dar creierul poate sa prioritize lucrurile in moduri ciudate uneori. In cazul tau creierul a considerat procesul de gandire, analiza mai important pentru supravietuirea ta decat un semnal dureros.

| Anonim53220 explică (pentru Eireann):

Uite ca la asta nu n-am gandit. E interesant