|

Salutare TPU, am o problema de câteva zile, mai exact când conduc mi se face rău mai ales noaptea. Fac mereu atac de panica și parca nici nu prea vad bine, pot face atac de panica din cauza ochilor? Dau funda

7 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Poti face atac de panica din mai multe motive la voan.
EX:
1)Ai avut vreun accident care te-a traumatizat
2)Iti e frica ca o sa se intample ceva rau. Probabil te gandesti ca daca te urci la volan vei face accident
3) Poate ti-a fost vreodata rau la volan si te gandesti ca o sa ti se faca iar rau

Ceea ce crezi tu ce e o problema la ochi s-ar putea sa fie o problema de atentie din cauza atacului de panica.

Daca faci atacuri de panica doar cand conduci e clar ca acolo trebuie sa cauti problema.

Eu iti recomand sa mergi la psihiatru cat mai repede pentru ca atacurile de panica necesita tratament medicamentos. Anxietatea fara atacuri de panica se poate trata si prin psihoterapie dar cand faci atacuri de panica e altceva, pentru ca sunt si cazuri in care nu le poti controla.
Mergi la psihiatru si stie el ce tratament sa iti dea.
In cazul in care iti prescrie ceva de lunga durata, e bine sa ai in casa ceva anxiolitice precum (anxiar, xanax etc) ca sa iei la nevoie (doar daca iti prescrie psihiatrul) cand faci un atac de panica.

Daca iti prescrie direct anxiolitice sa iei spre exemplu de 3 ori pe zi (doza mai mica), atunci nu ar trebui sa iti mai faci griji. Nu vei mai face atacuri de panica, doar ca daca iei ziua anxiolitice nu poti face cine stie ce activitati. Vei fi prea relaxat si nu vei fi asa concentrat.
Eu am luat anxiar la nevoie 1mg si iti da o stare de liniste foarte faina big grin Nu te face sa adormi precum hipnoticele deci poti sta la calculator dupa ce il iei sau poti face orice care nu necesita concentrare foarte mare. Gen nu mai poti conduce dupa cel iei sau nu poti munci.


Foarte important!
1) Mergi cat mai repede la psihiatru
2) Nu incerca sa ie medicamente asa de capul tau. Nu te apuca sa iei si tu Diazepam doar pentru ca ia un vecin de-al tau si ii este foarte bine. Tu trebuie sa iei doar ceea ce iti recomanda psihiatrul. Daca vezi ca tratamentul nu isi face treaba cum ar trebui mergi din nou la psihiatru si ti-l schimba.

Cu anxietatea...2007 - 2058 + Vezi răspunsul întreg

| explică (pentru aimullah123):

Pai era sa fac accident într-o seara și de atunci parca am rămas asa traumatizat

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru niculai123456789110):

Si chiar nu poti trece peste?

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru aimullah123):

Ba da dar sunt asa aiurea când ma gândesc ce tragedie eram sa fac?

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
6 răspunsuri:
| a răspuns:

Atac de panica il poti avea de la o anxietate, depresie sau stres postraumatic sau chiar hipertiroidism, evita cu orice pret cafeina, nicotina si bauturile care contin cafeina si orice fel de substante interzise. Iti recomand sa mergi la un psihiatru. toate cele bune.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu e din cauza ochilor. Mergi la un control si pana una alta nu te mai urca la volan

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cati ani ai?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează