| 247 a întrebat:

Saptamana trecuta mi-a fost extrasa o masea. Mi-a dat antibiotic pentru 4 zile, dupa prima zi s-a umflat, dar a dat inapoi. La o zi dupa terminarea pastilelor s-a umflat din nou, oare trebuie sa mai iau? N-a extras tot?
Se vede un firicel alb pe mijloc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Mergi inapoi la medic si arata i, nu te trata de capul tau. Mergi mîine sa te vada stomatologul

| relian a răspuns:

Daca dupa doua zile de cand a extras, continua sa se umfle cum spui, nu-i bine deloc.De regula o lovitura, o taietura etc, incepe sa se imflameze din momentul ala si continua asa cam 2 zile, apoi incepe sa se retraga.
Daca tot continua sa se umfla ala e semn rau, dar poate stagna mai multe zile, dar de nu se umfla mai mult decat a facut-o in 2 zile este bine.
Daca simti ceva zvacnind atunci baga antibiotice ca ar putea fi ceva infectie.
Normal ar trebui sa se ia antibiotic cu o zi inainte de operatia respectiva, apoi sa continui inca cateva zile.
Asa am vazut uni specialisti ca fac, dar acum depinde de fiecare.

| Eisenheim a răspuns:

Interesant,mie mi-a recomandat doar Nurofen, nici vorbă de antibiotice, și ăla doar in caz că mă doare. Dar nu am luat absolut nimic și a doua zi mancam fara problemehappy și am avut și puroi la rădăcină

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru Eisenheim):

Posibil că a facut infectie de aceea ia recomandat antibiotic, tie nu ti a recomandat ca nu era cazul, nu sunte m toti la fel.

| Eisenheim a răspuns (pentru CristiDinBucuresti):

Exact,ceva nu e in regula. Dar nu o sa moara, poate a avut puroi la dintele/măseaua de lângă, și acum a intrat în locul măselei scoase happy

| cristi202 a răspuns (pentru Eisenheim):

E normal. Dacă medicul vede vreo urma de infecție, nu la dinte (punga de puroi, eu am avut destule, și se vindeca rapid locul după aceea), ci la gingie, va da mai mult decat un simplu Nurofen. Și medicul a observat bine, odată ce are probleme. Probabil ca trebuia sa ii prescrie mai mult antibiotic.

| Eisenheim a răspuns:

Mergi și la alți dentiști decât unde ai scos-o, și vezi ei ce părere au, nu e grav, dar dacă se poate sa te vindeci mai repede e mai bine happy