| nicoletatrifina a întrebat:

Se poate face test de sarcina si inainte de menstruatie?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| mymed a răspuns:

Testele de sarcina se fac la cel putin 7 zile de la intarzierea menstruatiei.
http://mymed.ro/pot-ramane-insarcinata.html

| Jerusalem a răspuns:

Buna Nicoleta, teoretic poti sa-l faci daca ai macar o saptamana de la momentul la care ai fi putut ramane insarcinata, pentru ca hormonul de sarcina se excreta in urina abia dupa implantarea ovulului fecundat in uter, chestie care dureaza cam o saptamana.
Totusi testele din comert nu sunt atat de sensibile incat sa detecteze in urina o concentratie foarte mica din acest hormon, de aceea in general se fac dupa intarzierea menstruatiei fie si numai cu o zi.Dar poti incerca, organismul tau poate secreta hormonul fie mai mult fie mai devreme.Nu te baza insa prea mult pe rezultatul negativ care poate aparea. Daca vrei sa fii sigura fa-ti un test de sange la un cabinet, pentru ca doar asa poate fi "vazut" hormonul de sarcina chiar si in concentratie foarte mica.
Bafta multa la ce rezultat vrei tu!

| nicoletatrifina explică (pentru Jerusalem):

Multumesc frumos de raspuns

Întrebări similare