| Speranta12 a întrebat:

Sedativele si antidepresivele sunt acelasi lucru sau au intrebuintari diferite? La ce se foloseste fiecare? Un doctor are voie sa prescrie in acelasi timp sedative cu antidepresive sau numai unul dintre ele?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
| romeo78 a răspuns:

Antidepresivele pe bază de plante medicinale se găsesc în farmacii și plafare, se eliberează fără rețetă medicală.
Există și antidepresive, calmante puternice, care se eliberează numai pe bază de rețetă medicală.
Sedativele ușoare se eliberează doar pe bază de rețetă medicală de la un psihiatru.
Există și sedative de spital, care numai în spitale se folosesc.
Nu se administrează în același timp, anti și sedative, deoarece dacă se depășește doza recomandată, se poate face chiar infarct, nu glumesc.

| Donsavas a răspuns:

Antidepresivele sunt sedative. Adică somnifere. Medicamente care tratează depresia și induc somnul. Medicul psihiatru stabilește ce și câte pastile considera ca trebuie sa ia un pacient

| WhiteLife a răspuns:

Sedativele sunt substante puternic active, care au doza toxica foarte apropiata de doza terapeutica si in timp dau dependenta. Cred ca antidepresivele sunt o subclasa. Sedativele se scriu pe reteta verde si se elibereaza doar de farmacisti.

| Speranta12 explică (pentru WhiteLife):

Dar sedativele si antidepresivele trateaza aceeasi problema? Ce problema trateaza fiecare?

| WhiteLife a răspuns (pentru Speranta12):

Antidepresivele clar sunt pentru depresie si anxietate, dar cred ca sedativele se pot folosi si ca si calmante de moment (de exemplu in spitale, sau inaintea unei operatii).

| Speranta12 explică (pentru WhiteLife):

Si e voie sa le iei pe amandoua intr-o zi sau doar una din ele?

| Speranta12 explică (pentru WhiteLife):

Am uitat sa te intreb. Antidepresivele si sedativele trebuie sa le iau cu reteta de la doctor sau se iau si la liber de la farmacie?

| WhiteLife a răspuns (pentru Speranta12):

Le iei cum le prescrie medicul, nu se elibereaza fara reteta la nicio farmacie, plus ca nici asistentii nu au voie sa le dea, numai farmacistii. Daca antidepresivele fac parte din categoria sedativelor, cred ca e irelevant, medicul e raspunzator de tratament si de modul de administrare prescris. Daca ai nevoie de ceva calmant, poti incerca produse bazate pe plante, cum sunt Calmogen, Extravalerianic si asa mai departe (poti intreba la farmacie pentru mai multe sugestii). Poate putin ulei de lavanda in camera, un ceai calmant. Produsele pe baza de plante nu au actiune directa asupra sistemului nervos central si nu dau dependenta.

| RKBlue a răspuns:

Sedativele sunt substante care incetinesc activitatea creierului, creand o senzatie puternica de relaxare.Persoanelor cu tulburari de anxietate si cele cu probleme de somn li se prescriu uneori sedative.
Antidepresivele, cum le spune si numele, sunt folosite in special impotriva depresiei.
Antidepresivele provoaca, de multe ori, si insomnie.
Exista antidepresive cu efecte sedative, care nu afecteaza sau chiar ajuta si somnul.
Nici unele nu ar trebui folosite fara indicatia unui specialist.

| XYZ02 a răspuns:

Prin sedative te referi la benzodiazepine?
Daca da, acestea sunt prescrise pentru diferite forme de anxietate si nu numai.
Antidepresivele sunt principalul medicament pentru depresie si anxietate, dar problema apare atunci cand vrei un efect rapid, antidepresivele isi fac efectul in aproximativ 1 luna,pe cand benzodiazepine in cateva (zeci de) minute.
Doctorul iti poate prescrie ambele in acelasi timp,din cauza timpului indelungat de asteptare pentru a beneficia de efectele antidepresivelor, benzodiazepinele sunt un medicament temporar.

Nu am nicio legatura cu medicina, cele scrise sunt din propria experienta, iar comparatie intre antidepresive si benzodiazepine, sa stii ca benzodiazepinele, in experienta mea, au fost mai eficiente.