| AndreeaM1 a întrebat:

Sper sa imi cititi povestea pana la capat. In februarie, am fost internata in spital pentru adenopatie (ganglioni inflamati). M-am internat pentru ca din cauza ganglionilor nu imi puteam misca gatul si faceam in permanenta febra. Aveam in jur de 4 ganglioni vizibili, unul avand 3/4 cm. Initial mi s-a spus ca pot avea o tumoare. Mi s-au facut investigatii peste tot, si nu am aflat cauza. Am facut 2 saptamani tratament cu gentamicina si ganglionii au trecut de tot. Eu cred ca a fost din cauza danturii pentru ca am avut foarte multe carii si dureri ale maselelor. Am rezolvat treaba cu maselele de vreo 2 luni. Acum o saptamana mi-au aparut in gura 2 afte si 2 ganglioni sub mandibula + unul s-a mai marit in acelasi loc in care a fost primul ganglion inainte sa ma internez (prin decembrie) si inca il mai am si ma doare putin cand misc capul.
Ar trebui sa imi fac griji? Multumesc anticipat! Ofer funda!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| iulian1302 a răspuns:

Buna! In unele cazuri este nevoie de scoaterea ganglionilor din corp printr-o interventie chirurgicala. Inainte de aceasta interventie se face in mod normal biopsie pentru a vedea daca sunt maligni sau beningni(ganglionii). Cel mai probabil in perioada in care ai fost tu internata acesti ganglioni au fost doar inflamati. Este posibil ca acestia sa se fii inflamat din nou si sa fie nevoie din nou de tratament. Recomandarea mea este sa iei din nou legatura cu medicul care te are/ te-a avut sub observatie medicala! Multa sanatate!

1 răspuns:
| secreteleinimii a răspuns:

Stai linistita dar mergi la medic. nu te juca cu sanatatea!