| UnchiulRamiz a întrebat:

Sunt mai ok pentru sănătate ceaiurile Fuzetea și Nestea în comparație cu asa zisele nectare sau sucuri carbogazoase?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| ValentinMihai78 a răspuns:

Ceai Nestea: "apa, zahar, fructoza, corectori de aciditate: acid citric si citrati de sodiu, suc de piersici (0, 1%) obtinut din suc concentrat de piersici, extract de ceai negru (0, 08%), aroma naturala de piersici cu alte arome naturale, Indulcitor: glicozide steviolice din stevia."
Deci când ai 0, 08 ceai, 0, 1 suc de piersici, cu poți spune că sunt bune aceste ceaiuri?
Când nu există ceai în aceste produse, decât o umbră!

34 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Bea ce-ti place. Daca esti major, orice suc cu zahar e rau.

| doctorandus a răspuns (pentru doctorandus):

Iar sucul natural de portocale contine la fel de mult zahar ca si Cola.

| UnchiulRamiz explică (pentru doctorandus):

Trec pe bere 0% alcool tongue cred ca are alcool și asta

| ValentinMihai78 a răspuns (pentru doctorandus):

Faci confuzie între zahărul natural dintr-un fruct proaspăt stors, cu zahărul, îndulcitorii din Cola!

| doctorandus a răspuns (pentru ValentinMihai78):

Zaharul natural este identic cu zaharul din supermarket. Nu fac nicio confuzie.

| doctorandus a răspuns (pentru ValentinMihai78):

Definitie: zahar = glucoza + fructoza.

| ValentinMihai78 a răspuns (pentru doctorandus):

Uite, nu mă dau deștept, dar te rog frumos, nu mai scrie prostii înainte de a cerceta despre un subiect! Mă repet, zahărul natural nu este identic cu zahărul din magazin, ambalat!

| gabicoo a răspuns:

Nici unele nici altele nu sunt sănătoase.

| UnchiulRamiz explică (pentru gabicoo):

Micii și berea sunt sănătoase? laughing

| gabicoo a răspuns (pentru UnchiulRamiz):

Foarte sănătoase. La fel și murăturile sau zeama de varză de luni dimineața.

| UnchiulRamiz explică (pentru gabicoo):

Cred ca alcool nu am voie, trebuie sa întreb medicul. Mici consum de Bulbucan, mai buni nu există.

| J0B0MAT a răspuns:

Nu, sunt unele sucuri de fructe care sunt făcute 100% din suc concentrat.Astea sunt cele mai sănătoase.

| UnchiulRamiz explică (pentru J0B0MAT):

Și care ar fi alea?

| J0B0MAT a răspuns (pentru UnchiulRamiz):

Sunt multe, scrie pe ele, Granini, Purrisima, cred că și ceva de la Tymbark, astea mai cunoscute, dar sunt multe.Niște ceaiuri naturale cred că sunt alea de la Olympus, aveau apă și arome naturale și fără zahăr dacă țin bine minte. Sunt mai sănătoase cele pe care vezi cât mai puține ingrediente pe ele, mai ales dacă nu au acidifianți, corectori de arome, coloranți, agenți și ce alte tâmpenii mai sunt. Dar alea care au doar fructul și apa sunt cele mai ok.

Tymbark nu prea cred, are gust de pastile. Granini am băut, cred ca și Purrisima. Ma mir sa fie natural aproape și Granini

| UnchiulRamiz explică (pentru UnchiulRamiz):

Și Olympus, dar s-o scumpit foarte mult am vaazut

Are și Tymbark câteva sortimente din 100% fruct dacă îmi aduc bine aminte, iar Granini are sigur.Pfaner iarăși mi se pare că are.
Da, sunt mai scumpe astea naturale. Purrisma e mai ieftin, iar eu le combin și cu apă pentru că m-am obișnuit să beau cât mai puțin dulce.

Ala la 2 l tymbark e prea ieftin sa fie ok. Pfaner e 35 lei 2 l portocale acum. Purrisima nu știu dacă penny mai are.

Nu ăla, trebuie să vezi pe care scrie 100% fruct sau 90% și alte ingrediente naturale.
Purrisima găsesc la penny mereu, avea și Lidl unele naturale mai ieftine.

| ReddY25 a răspuns:

Nu sunt nici ălea, au mulți conservanți și aditivi

| Ambivert a răspuns:

Apa de la izvor e gratis și cea mai sănătoasă. Alea nu sunt, și ceaiul conține o cantitate mare de zahar, nu e natural.

| UnchiulRamiz explică (pentru Ambivert):

Știam ca nu e natural. Vară-mea tine copilul numai cu Nestea. Apa de izvor de unde? Am doar de fantana.

| Ambivert a răspuns (pentru UnchiulRamiz):

Și aia e buna, eu o am lângă biserica din zona, și în toate zonele sunt fântâni.

| Bombasar a răspuns (pentru Ambivert):

In general bifurcatiile din apele curgatoare ale izvoarelor locale se afla peste nivelul panzei freatice care este poluata cu fel si fel de deseuri, numai pun fecale organizme microscopice (microbi) de tot felul, nu se epureaza si contine apa nepotabila cu risc ridicat de imbolnavire serioasa, incercati sa evitati. Mai bine cumparati apa deja tratata si evaluata care nici acea nu e chiar 100% limpede insa este mult mai potabila cu cea din sol, fiind deja tratata si testata inainte de a fi distribuita si vanduta oamenilor/clientilor pentru uz/consum.

| Cipi1212 a răspuns:

Sunt mai sănătoase Fuzetea și Nestea.

| Alex765431 a răspuns:

Salut. Da, ceaiurile sunt mai sănătoase decât sucurile, dacă stăm să le comparăm. Dar vezi şi eticheta de pe sticlă, să vezi cât zahăr are.

| Arthurrrr a răspuns:

Fuze tea Nestea nu au accid,dar nu sunt mai sănătoase deoarece conțin zahar și coloranți,deci nu sunt naturale, sucul natural e ăla care ți-l face pe loc sub ochii tăi, vezi când bagă portocala la aparat de unde rezultă sucul, numai că nu găsești oriunde astfel de sucuri, și sunt de la 10 în sus paharul

| UnchiulRamiz explică (pentru Arthurrrr):

Nici dacă îl faci tu acasă nu e natural. Sa îl facă în fata ta nu am văzut nicaieri

| Arthurrrr a răspuns (pentru UnchiulRamiz):

Era mai demult prin centru prin Timișoara, băga portocale la un aparat unde le storceau și de unde ieșea suc, oricum era vreo 10 paharul, acum nu cred că mai este

| angel6lust a răspuns:

Cam toate îs niște căcaturi cu mult zahăr.

| Wolfie51 a răspuns:

Nu, e practic la fel ca fanta dar nu carbogazos

| UnchiulRamiz explică (pentru Wolfie51):

Fanta cu para nazdravana e bun

| boomdenisukk a răspuns:

Nu,sunt toate la fel... toate sunt toxice, deci. bea ce ti place, o viata ai!