| Carmen_Popa_1971 a întrebat:

Tramadolul de 50mg cum se ia? De 2 ori pe zi câte o pastila sau doua pastile? Am citit pe internet ca se iau doua pastile de 2 ori pe Zi. Va rog cine știe sa îmi spună

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Iti trebuie reteta de la medic. Il iei dupa recomandarea medicului.

| alina2k18 a răspuns:

Spondiloza e boala cronica, am si eu ca nah norocoasa tare sunt laughing deci trebuie 10 sedinte anuale de fizioterapie si ce iti mai recomanda medicul sa ti se faca, laser etc.
Gimnastica specifica zilnica cu ce iti va spune fizioterApeutul.
Medicamentele cu tramadol doar in caz de durere severa, nu moderata si maxim 3-5 zile, oricum o sa experimentezi reactiile adverse : greata nasoala si durere de cap.
In rest sunt alte analgezice mai safe.

| WhiteLife a răspuns:

"Doza iniţială recomandată pentru adulţi şi copii cu vârsta peste 12 ani, este de 50 mg tramadol (1
capsulă). Capsula trebuie administrată cu lichid. Dacă răspunsul terapeutic nu este satisfăcător, doza poate
fi repetată după 30 până la 60 minute.
Puteţi lua dozele la intervale de 4 până la 6 ore.
Dozele zilnice maxime pentru adulţi, ale oricărei forme farmaceutice de medicament, nu trebuie să
depăşească 400 mg. "

Deci se ia o capsula, daca nu te ajuta, dupa jumatate de ora mai iei un (ar fi bine sa ramai la o capsula daca se poate). Capsula se ia la 4 sau la 6h. Sa nu depasesti 400:50=8 capsule pe zi. Evient, daca medicul ti-a dat alte indicatii, cel mai bine este sa respecti ce a spus el.

Aici e prospectul:

https://www.anm.ro/_/_PRO/PRO_10413_07.12.17.pdf

| Dana2103 a răspuns:

Vezi ca da dependenta. Incearca sa stai fara el ca trece durerea

| hacktek a răspuns:

E clar că l-ai obţinut "pe sub mână"...
În tinereţe il consumam combinat cu alcool, în scop recreativ... Nu te sfătuiesc să faci la fel. eu nu aş mai face! laughing
Ai grijă, este un derivat din opiu, parcă aşa ţin minte.
Dacă îl foloseşti pentru dureri, după un timp nu îşi va mai face efectul. Pentru dureri, recomand un antiinflamator, Ketonal spre exemplu.
Dacă totuşi doreşti să foloseşti Tramadol, ai mai sus link către prospect.

| Carmen_Popa_1971 explică (pentru hacktek):

Eu nu consum alcool. Tramadolul mi l-a dat mama mea. VROIAM sa îl iau pentru spondiloza, am auzit ca e foarte bu.n

| hacktek a răspuns (pentru Carmen_Popa_1971):

Ţi-o spune toată lumea, ţi-o repet şi eu: Iei tramadol în caz de extremă urgenţă, să nu faci exces deoarece dă depentenţă. Şi nici efectul nu şi-l mai face. Îl iei astăzi, dar mâine nu îl mai lua. Spondiloza încearcă să o tratezi. Luând pastile, te ocupi de efectul, şi nu de cauza bolii. (Vorba cuiva, în ce priveşte Industria Farmaceutică: un pacient vindecat este un client pierdut.).
O seară plăcută să ai (fără Tramadol)! happy

| AlinMrs a răspuns:

Cum sa intrebi asa ceva aici. De parca vorbim de guma de mestecat laughing) No, for real. Ia-le in functie de indicatiile medicului. Si Tramadol de 100 e foarte puternic. In general 50mg de 2 ori pe zi da asta in functie de multe alte chestii care numai un medic le poate cantarii si indica