|

Va rog din suflet sa ma ajutati! Am 15 ani si am fost diagnosticat cu pareza faciala periferica pe partea stanga.Sunt foarte nelinistit. daca puteti sa ma ajutati cu niste informatii sau daca cunoasteti cazuri asemanatoare va rog sa ma informati.

(P:S: Doctorul mi-a spus ca e intr-un stadiu mai putin grav)

Multumesc mult!

5 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Te ajuta anumite medicamente si fizioterapia. Poate fi din cauza unei otite sau poate sa nu aiba nici o cauza. Cu tratament si fizioterapie va trece si totul va reveni la normal.

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Da, cunosc mai multe cazuri, in special femei tinere. Trebuie sa ajungi intr-un serviciu de neurologie bine dotat, sa stai acolo internat in jur de 3 saptamani in prima faza in care sa faci tratament injectabil (vitamine, antiinflamatoare, neurotonice) si fizioterapie. Apoi, vei mai face cateva cure la intervale regulate (cu pauza intre ele). In mod normal, cu tratament corect, ar trebui ca in maxim 6 luni sa nu se mai vada deloc si sa ramai doar cu o mica amorteala.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pareza faciala periferica
Introducere. Notiuni generale

Este rezultatul afectarii nervului facial, care in mod obisnuit asigura inervatia musculaturii de la nivelul fetei (exista o pereche de nervi faciali sau numarul VII, astfel incat fiecare nerv asigura inervatia muschilor de pe jumatate de fata).
Se deosebeste de pareza faciala de tip central (intalnita in accidentele vasculare) prin lipsa deficitului motor la nivelul membrului/membrelor de aceeasi parte si de lipsa tulburarii de limbaj, afectarea fiind strict la nivelul hemifetei. De asemenea afectarea muschilor frontali si orbiculari ai pleoapelor este mai severa in pareza faciala periferica deoarece acesti muschi primesc inervatie din ambele emisfere cerebrale (cortexul motor), in timp ce muschii faciali inferiori primesc inervatie numai de la o emisfera.
Componenta senzitiva/senzoriala e nervului facial este legata de transmiterea sensibilitatii gustative de la nivelul limbii (mai exact 2/3 anterioare) si a sensibilitatii tactile de la nivelul conductului auditiv extern (peretele anterior).

Cauze

Cea mai frecventa forma este considerata cea idiopatica sau paralizia Bell.
Alte cauze mai putin frecvente sunt:
- tumorile prin efect compresiv (neurinomul de acustic - tumora a nervului VIII) si prin invazie (a osului temporal) pot determina pareza faciala periferica
- Sindromul Ramsay Hunt, datorat virusului herpes zoster, asociaza parezei faciale si o afectare a nervului VIII, precum si o eruptie veziculoasa caracteristica la nivelul tegumentului cranian si la nivelul conductului auditiv extern.
- Poliradiculonevrita, sarcoidoza, boala Lyme sunt alte situatii in care apare pareza faciala sau chiar diplegia faciala.

Manifestari clinice

Ma voi referi in cele ce urmeaza la cea mai frecventa forma si anume paralizia Bell.
Debutul este brusc, iar amplitudinea manifestarilor neurologice este atinsa de regula in 48 ore. Astfel, coltul gurii de partea afectata este cazut, santul nasogenian si pliurile cutanate sunt ...2004 - 2100 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ai mai jos un site cu informatii despre Pareza Faciala.

http://www.topmedica.ro/......imetrica/.

Poti pune intrebari chiar pe site iar medicul iti va raspunde in scurt timp. Succes :)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Va multumesc! Brigaela, daca mai cunosti si alte cazuri anunta-ma si pe mine in cat timp s-a vindecat.nu stiu orice iti aduci aminte

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează