| Beyourself1245 a întrebat:

Va salut!
Am și eu o problemă pe fond psihic sa o numesc așa.
De aproximativ 3 săptămâni, de fiecare data când mănânc, am presimtirea că mă înec cu mâncare. Adica când mă pun la masă mănânc încet și înghit pe etape.
Am prins o teama și pentru alimentele solide. Cănd ies in Oraș cu prietenii evit sa mănânc ceva (shaorma, hamburger, etc).
Se poate tratata aceasta afecțiune?
Țin să menționez că am anxietate de vrei 4-5 ani și am avut și tratament pe care l-am întrerupt.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
11 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Deoarece ai intreruprt tratamnetul psihiatric pentru anxietate, boala a evoluat spre paranoia, pare ca frica asta sa nu mori inecat este un fel de paranoia.
Lipsa tratamentului pshiatric va continua sa-ti deterioreze sanatatea mentala, boala sa evouleze ..si vei ajunge la paranoia severa, schitofrenie si boli mentale foarte grave.

| Beyourself1245 explică (pentru Violleta2022):

Pai și îl voi lua tot restul vieții tratamentul?

| Violleta2022 a răspuns (pentru Beyourself1245):

Depinde numai de tine!
daca te tratezi acum serios 2-3 ani, poti sa-ti revii complet.
Dar daca boala evolueaza foarte mult...s-ar putea sa nu te mai poti vindeca si atunci iei tratament pe foarte multi ani.

| sierra1 a răspuns:

Parcă ai mai "tratat" problema

https://www.tpu.ro/......ainte-dar/

| Beyourself1245 explică (pentru sierra1):

Nu mai scap de ea

| sierra1 a răspuns (pentru Beyourself1245):

Tot medicul te ajută (dacă chiar e cazul)!

| StrongHeart a răspuns:

Dai cu bere. Recomand Kozel.

| Vântulalb a răspuns:

Ai presimtirea sau ai doar impresia?
De ce sunteti voi tinerii anxiosi? Ce temeri aveti? Ca doar acum aveti libertate ca.ca.lau.

| Beyourself1245 explică (pentru Vântulalb):

Impresia* Am fost pe graba când am scris.
Pai avem și noi problemele noastre (Relații de familie, prieteni, viața)
Viața nu e așa precum pare.

| Vântulalb a răspuns (pentru Beyourself1245):

Ia auzi!
Probleme de viata, de prieteni (?), de familie...
Pai prietenii, ca de aia sunt prieteni, sunt primii care te ajuta. Familia e drept, nu ti-o alegi. Dar cu prietenii te ajuti nu mergi doar la baut.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu am avut problema asta, a durat mult timp pana mi-a trecut, la mine probabil s-a datorat izolarii si conexiunea cu oameni toxici.
Nu am luat tratament, tin minte ca am fost la orl si mi-a dat vitamine pentru sistemul nervos.
Acum mi-a ramas doar cand trebuie sa iau pastile care sunt mai mari, am o teama ca ma voi ineca, desi daca le iei cum trebuie e imposibil sa te ineci.